Suzanne Klein – spel

Hoi! Ik ben Suzanne Klein en sinds 2013 bij de AJTS betrokken als buitenschoolse en binnenschoolse theaterdocent. Op die manier heb ik inmiddels al heel wat kinderen en jongeren in Amsterdam leren kennen…
Ik ben afgestudeerd aan de AHK opleiding Theaterdocent en daarvoor heb ik de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater gevolgd. Zolang ik me kan herinneren bedenk ik verhalen, situaties, personages, wil ik me verkleden, dansen, zingen en optreden. Met veel plezier denk ik dan ook terug aan mijn eigen (10 jaar!) op een jeugdtheaterschool.

Nu, als theaterdocent werk ik vooral vanuit dat spelplezier, lef, beweging en humor. Het leuke van toneelspelen is dat je alles kan en mag zijn wat je wilt en wat je normaal niet bent.  Dat je je mag misdragen, of gedragen. Dat je werelden bij elkaar kan fantaseren. Dat je conflicten kan bedenken en op kan lossen. Dat je de held kan zijn of de baas, de sukkel of de hond. Maar ook dat je beelden kan maken die verwonderen, zonder dat je precies kan vertellen waarom.

In mijn lessen probeer ik een veilige plek te creëren om vol overgave te spelen. Ik geef les vanuit een drang om mijn leerlingen zoveel mogelijk te leren, maar het leuke is dat zij mij juist ook altijd weer wat nieuws leren en dat we samen kunnen blijven ontdekken en creëren!