Suzanne Klein – spel

Ik geef spellessen in de lange cursus en begeleid de Theatersportwedstrijd. Zolang ik me kan herinneren maak ik toneelstukjes. Bedenk ik verhalen, situaties, personages. Wil ik me verkleden, zingen, dansen.

Toen ik 8 jaar was ging ik ook naar een jeugdtheaterschool waar ik meer dan 10 jaar ben gebleven. Tot ik naar de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater ging, waar ik vooral leerde over zelf op het toneel staan. Daarna, op de opleiding Theaterdocent heb ik geleerd over hoe ik het anderen kan leren en voorstellingen kan maken. Dat samen met anderen naar iets toe werken met veel plezier en natuurlijk ook wat moeite is wat ik het liefste doe.

Het leuke van toneelspelen is dat je alles kan en mag zijn wat je wilt en wat je normaal niet bent.  Dat je je mag misdragen, of gedragen. Dat je werelden bij elkaar kan fantaseren. Dat je conflicten kan bedenken en op kan lossen. Dat je de held kan zijn of de baas, de hersenloze of de hond. Maar ook dat je beelden kan maken die gewoon mooi zijn, of die raken zonder dat je precies kan vertellen waarom.

En dan dat magische moment dat je even volledig in de belangstelling staat. Hoe klein of hoe groot deze ook is. Voor wat ouders in een klaslokaal, bekenden en onbekenden in een klein theater of misschien wel voor duizend mensen in de Schouwburg. Die kick!!