Kinderboekenweek 2024 – 1 t/m 18 oktober 2024

De AJTS maakt al enkele jaren met veel succes voorstellingen rondom het thema van de kinderboekenweek. Wij komen naar school en dompelen alle leerlingen gedurende 1 uur onder in theater. Zo gaat het thema van de kinderboekenweek echt leven
en spelen en maken de leerlingen in no time hun eigen fantasie-verhaal.

Voorstelling LEKKER SAAI! gr. 1 t/m 5

Kosten: €220 per klas*

Twee acteurs stappen de klas in en nemen de kinderen mee in een fantasierijk verhaal. Sam wordt gezocht door de hele buurt omdat zijn fantasie weer eens uit de hand is gelopen. Zijn briljante hersenpan kan niet anders dan briljante verhalen verzinnen. Hoe gekker, hoe beter, en hoe avontuurlijker, hoe spannender. Maar in de Lekkergrijsstraat zijn ze dat niet gewend. Daar houdt iedereen namelijk van orde, regelmaat, grijze kleren en slappe thee. En daarom zit Sam in de problemen. Sam neemt de klas mee op avontuur en samen ontdekken ze een fantasiewereld waarin alles mag wat niet kan en waarin iedereen héél even tegendraads mag zijn.

Een enthousiaste, theatrale zoektocht waarin de leerlingen worden uitgedaagd mee te denken, te fantaseren en te acteren. Minimale afname voorstellingen: 2

Theatrale workshop NIET RENNEN! – gr. 6 t/m 8

Kosten: €220 per klas*

Twee acteurs stappen de klas in. Het is de bedoeling dat ze hier een voorstelling komen spelen, maar ze vinden de tekst behoorlijk saai. De personages ook overigens, en het decor? Dat slaat al helemaal nergens op. Al snel zetten ze alles naar hun eigen hand en staat de boel op z’n kop. Totdat de baas belt en wil weten hoe het gaat…

Samen ontdekken ze dat eigenwijs zijn niet alleen betekent dat je de regels wilt breken, maar ook dat je jezelf durft te zijn en je unieke talenten durft te tonen.

Een theatrale workshop waarin leerlingen in no-time en op een speelse manier mee spelen, denken en vooral NIET RENNEN!    Minimale afname workshops: 2

Workshop boeken

Stuur een mailtje naar nina@ajts.nl met het aantal klassen en de gewenste data.
De voorstelling is te boeken van 1 t/m 18 oktober 2024.

PRAKTISCH

  • Maximaal 1 klas per voorstelling/workshop
  • Kosten zijn per voorstelling/workshop. *tip: ook te betalen met VOUCHERBEHEER 2023-2024
  • Duur: 50 minuten (gr. 1-5), 60 min (gr 6-8)
  • Benodigdheden: een leeg speellokaal met bankjes aan de zijkanten.
  • De voorstelling én de workshop worden gegeven voor 2 gediplomeerde theaterdocenten van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

Meer theater in de klas? Kijk eens naar ons overige aanbod.

Reacties op eerdere kinderboekenweekvoorstellingen

‘Wij hebben allen hebben ontzettend genoten van de voorstelling. Deze was net als vorig jaar super leuk en het is zo heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van het mogen deelnemen aan het verhaal.’ (De Odyssee)

‘Vooral de manier waarop het ging is erg goed bevallen. Gestroomlijnd en een leuke voorstelling. Volgend jaar weer?’ (De Kinkerbuurtschool)

‘Hartelijk bedankt voor de geweldige interactieve theatervoorstelling!! De kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten!!’ (Osb de Springstok)

‘De leerlingen en ik hebben erg genoten van de voorstelling. Ook de andere groep 5 vond de voorstelling superleuk.’ (De IJsbreker)

‘Het waren 16 kinderen en het was echt ontzettend leuk! Alle kinderen vonden het erg leuk.’  (The British School of Amsterdam)

Zowel de kinderen als wij, de leerkrachten, hebben erg genoten! Veel succes met de rest van jullie voorstellingen en wellicht tot ziens! (De Willemsparkschool)

‘Het was geweldig! De voorstelling was heel erg leuk!’ (De Witte Olifant)

‘Kees en Mo wilden nu écht eens een eng monster….dat hoefden ze aan onze kleuters vanochtend maar één keer te vragen! Met andere woorden; de theatervoorstelling ‘Ik wil een monster’ was een groot succes met veel interactie en een feest van taal!
Bedankt!’ (De Merkelbachschool)