Theater in het onderwijs

Naast de reguliere lessen, is De Amsterdamse Jeugdtheaterschool ook actief op veel Amsterdamse scholen. Zowel in het basis- als voortgezet onderwijs geven wij lessen onder en na schooltijd. We bieden kortlopende cursussen theater, beweging, dans, zang, filosoferen, verhalen vertellen én ondersteuning aan scholen. Daarnaast helpen we bij de ontwikkeling van lange leerlijnen ten behoeve van het Basispakket Cultuureducatie.

Met behulp van de cultuurvouchers kunnen de scholen er zelf voor kiezen de doorlopende leerlijn te intensiveren. Voor de ontwikkeling van de lange leerlijnen theater mogen de vouchergelden van € 20 per leerling per jaar ingezet worden.

Bekijk ons aanbod voor de Kinderboekenweek 2023

Bekijk ook onze ONLINE theaterlessen voor PO en VO.

Download onze brochures voor lessen in het onderwijs hier.

Ontwikkelen staat centraal bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Ons uitgangspunt is daarom ook dat er binnen een project opvolging is, waardoor leerlingen zich kunnen ontwikkelen op het gebied van beweging en/of theater. Iedere school heeft een eigen visie. Deze visie en de werkwijze van uw school worden verwerkt in het leerplan drama / theater. Een leerplan kan gaan over een kortlopende periode van enkele weken of een langere looptijd (meerdere jaren).

Bent u voor uw school op zoek naar  theaterlessen? Neem dan contact op met Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl.            Tel: 020 489 62 90.

CKV docent ’t Hogelant: ‘Voor leerlingen met een laag zelfbeeld is de ontdekking dat ze zich non-verbaal op een speelse manier kunnen uitdrukken van grote waarde. Het toneelspel leert de ADHD-ers hun energie te kanaliseren. Het haalt juist in deze leerlingen de meeste verrassingen naar boven. In het oefenen van samenspel leren de kinderen werkelijk naar elkaar te kijken. Het is heel spannend om de leerlingen uitgedaagd te zien worden door de docenten van AJTS’.