Kinderboekenweek 2023 – 2 t/m 20 oktober 2023

Voorstelling IN DE FLAT – gr. 1 t/m 5

Kosten: €215 per klas*

Twee acteurs stappen de klas in en nemen de kinderen mee in een verhaal over de bewoners van een typisch Amsterdams flatgebouw. Een bonte stoet aan personages trekt voorbij die allemaal zo hun eigen gewoontes hebben. De voordeuren zijn identiek maar de woonkamers daarachter zien er allemaal anders uit en geen één bewoner is hetzelfde.

Een enthousiaste, theatrale zoektocht waarin de leerlingen worden uitgedaagd mee te denken, te fantaseren en te acteren. Minimale afname voorstellingen: 2

Theatrale workshop MIJN THUIS – gr. 6 t/m 8

Kosten: €215 per klas*

Twee personages stappen de klas in. Ze zitten dik in de penarie want ze zijn verdwaald. En niet zo’n beetje ook. Samen met de klas gaan ze op zoek en bedenken waar hun ’thuis’ zou kunnen zijn. Hoe vind je de plek waar je je thuis voelt? En hoe ziet die plek er dan uit?

Een theatrale workshop waarin leerlingen in no-time en op een speelse manier mee spelen, denken en hun thuis theatraliseren      Minimale afname workshops: 2

over De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

De AJTS maakt al enkele jaren met veel succes voorstellingen rondom het thema van de kinderboekenweek. Wij komen naar school en dompelen alle leerlingen gedurende 1 uur onder in theater.

PRAKTISCH

  • Maximaal 1 klas per voorstelling/workshop
  • Kosten zijn per voorstelling/workshop. *tip: ook te betalen met VOUCHERBEHEER 2022-2023
  • Duur: 45 min (gr 1-3), 50 min (gr 4-5), 60 min (gr 6-8)
  • Benodigdheden: een leeg speellokaal met bankjes aan de zijkanten.
  • De voorstelling én de workshop worden gegeven voor 2 gediplomeerde theaterdocenten van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

Meer theater in de klas? Kijk eens naar ons overige aanbod.

Reacties op eerdere kinderboekenweekvoorstellingen:

‘Wij hebben allen hebben ontzettend genoten van de voorstelling. Deze was net als vorig jaar super leuk en het is zo heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van het mogen deelnemen aan het verhaal.’ (De Odyssee)

‘Vooral de manier waarop het ging is erg goed bevallen. Gestroomlijnd en een leuke voorstelling. Volgend jaar weer?’ (De Kinkerbuurtschool)

‘Hartelijk bedankt voor de geweldige interactieve theatervoorstelling!! De kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten!!’ (Osb de Springstok)

‘De leerlingen en ik hebben erg genoten van de voorstelling. Ook de andere groep 5 vond de voorstelling superleuk.’ (De IJsbreker)

‘Het waren 16 kinderen en het was echt ontzettend leuk! Alle kinderen vonden het erg leuk.’  (The British School of Amsterdam)

Zowel de kinderen als wij, de leerkrachten, hebben erg genoten! Veel succes met de rest van jullie voorstellingen en wellicht tot ziens! (De Willemsparkschool)

‘Het was geweldig! De voorstelling was heel erg leuk!’ (De Witte Olifant)

‘Kees en Mo wilden nu écht eens een eng monster….dat hoefden ze aan onze kleuters vanochtend maar één keer te vragen! Met andere woorden; de theatervoorstelling ‘Ik wil een monster’ was een groot succes met veel interactie en een feest van taal!
Bedankt De amsterdamse jeugdteJAterschool!’ (De Merkelbachschool)