Kinderboekenweek 2020

Voorstelling DE TIJDMACHINEgr. 1 t/m 5

Kosten: €195 per klas*

Wie loopt er door de school? Wie is die bijzondere persoon en wat is hij extravagant gekleed. Het lijkt wel iemand van heel lang geleden….Hij komt verwonderd de klas binnen: waar is hij? Hij vergaapt zich aan het digibord, schrikt van autogeluiden van buiten en vindt de bureaustoel van de docent fascinerend. Dan verlaat hij de klas weer. Vervolgens komt een professor totaal in paniek de klas binnen. Zijn tijdmachine heeft iemand hier naar toe gehaald, maar hij is diegene kwijt. En het ergste is dat hij niet meer weet hoe hij hem terug kan sturen. Kan de klas hem helpen?

Een enthousiaste, theatrale zoektocht waarin de kinderen worden uitgedaagd mee te denken, te fantaseren en te acteren. Minimale afname voorstellingen: 2

Theaterworkshop TERUG NAAR TOENgr. 6 t/m 8

Kosten: €180 per klas*

Twee energieke presentatoren de klas binnen gerend. Ze maken een item over geschiedenis en dat gaat gepaard met de nodige stres, discussie, foutjes, hilariteit en slapstick. Voor het item ´terug naar toen´ hebben ze hoognodig figuranten nodig hebben. Natuurlijk moet de klas hen helpen.

Een wervelende theatrale workshop waarin kinderen in no-time en op een speelse manier een korte scène spelen. Uiteindelijk maken ze met de klas één grote nieuwsuitzending over verschillende tijdperken in de geschiedenis. De scène wordt gefilmd en als aandenken opgestuurd. Minimale afname workshops: 2

over De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

De AJTS maakt al enkele jaren met veel succes voorstellingen rondom het thema van de kinderboekenweek. Wij komen naar school en dompelen alle leerlingen gedurende 1 uur onder in theater.

PRAKTISCH

  • Maximaal 1 klas per voorstelling/workshop
  • Kosten zijn per voorstelling/workshop. *tip: ook te betalen met VOUCHERBEHEER 2019-2020 en 2020 -2021
  • Duur: 45 min (gr 1-3), 50 min (gr 4-5), 60 min (gr 6-8)
  • Benodigdheden: een leeg speellokaal met bankjes aan de zijkanten.
  • Bij de geschiedenisitems wordt de algemene canon aangehouden.
  • De voorstelling én de workshop worden gegeven voor 2 gediplomeerde theaterdocenten van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool

Meer theater in de klas? Kijk eens naar ons overige aanbod.

Reacties op eerdere kinderboekenweekvoorstellingen:

‘Wij hebben allen hebben ontzettend genoten van de voorstelling. Deze was net als vorig jaar super leuk en het is zo heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van het mogen deelnemen aan het verhaal.’ (De Odyssee)

‘Vooral de manier waarop het ging is erg goed bevallen. Gestroomlijnd en een leuke voorstelling. Volgend jaar weer?’ (De Kinkerbuurtschool)

‘Hartelijk bedankt voor de geweldige interactieve theatervoorstelling!! De kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten!!’ (Osb de Springstok)

‘De leerlingen en ik hebben erg genoten van de voorstelling. Ook de andere groep 5 vond de voorstelling superleuk.’ (De IJsbreker)

‘Het waren 16 kinderen en het was echt ontzettend leuk! Alle kinderen vonden het erg leuk.’  (The British School of Amsterdam)

Zowel de kinderen als wij, de leerkrachten, hebben erg genoten! Veel succes met de rest van jullie voorstellingen en wellicht tot ziens! (De Willemsparkschool)

‘Het was geweldig! De voorstelling was heel erg leuk!’ (De Witte Olifant)

‘Kees en Mo wilden nu écht eens een eng monster….dat hoefden ze aan onze kleuters vanochtend maar één keer te vragen! Met andere woorden; de theatervoorstelling ‘Ik wil een monster’ was een groot succes met veel interactie en een feest van taal!
Bedankt De amsterdamse jeugdteJAterschool!’ (De Merkelbachschool)