Puck van Dijk – filosofie

Filosofie en Theater, een combinatie om verliefd op te zijn! Ik leid mijn eigen gezelschap PLAY Productions – daar maak ik films die tegelijkertijd ook theatervoorstellingen zijn. Ook ben ik filosoof: ik leid filosofische gesprekken over kunst, ethiek, politiek en nog veel meer.

Het denken over theater en het doen in theater is voor mij allebei even belangrijk. Ik vind het te gek om in een script te duiken, improvisatieles te geven of een stuk te regisseren. Maar ik vind het net zo heerlijk om over dit vak te praten en erover na te denken.

Wat is theater? Waarom vinden we iets leuk, of juist niet leuk? Wat is de betekenis van ‘leuk’ eigenlijk? Wat is het verschil tussen smaak en vakmanschap? Op de AJTS geef ik filosofieles aan jullie, en ik verheug me op de spannende, prikkelende en woest theatrale gesprekken!