Rachelle van Westerop – spel

Hoi, ik ben Rachelle en ik kom vers van de theateracademie. Toen ik in mijn derde jaar stage mocht lopen wist ik meteen dat ik de AJTS wilde benaderen, omdat ik als daar als kind altijd graag wilde spelen. Bij de AJTS heb ik leren lesgeven en mijn voorliefde voor kinderen en jongeren ontdekt. Het liefste ben ik de hele les in de verbeelding, samen in een andere wereld om vanuit daar, bijna zonder dat we het doorhebben, onze spelkwaliteiten te ontwikkelen.

Ik denk dat theater dé plek is om te verbinden, juist voor de mensen die dat in deze individualistische wereld moeilijk vinden. Het belangrijkste in mijn les of repetitie is dat iedereen zich gezien voelt. Ik creëer een plek waar iedereen mag zijn, plezier mag hebben, mag ontwikkelen als speler en als mens. Dat is mijn doel als maker, speler maar vooral als docent. Samen gaan we binnen veilige kaders op zoek naar de grenzen van de spelvloer.