Mina Emerencia – beweging

Vroeger kon ik nooit stil zitten in de klas. Ik was constant in beweging. Sinds kleins af aan hield ik van dansen. Ik danste vaak thuis in mijn eentje, op school of met vrienden. Vaak was ik de dansleider van de danspresentaties die we op school hadden. Dit vond ik super fijn om te doen. Ik wist toen al dat ik iets met dansen wil gaan doen. Na mijn Havo ben ik naar Nederland verhuisd om mijn dansdromen te vervullen. Ik heb toen de opleiding docent dans gevolgd op de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2019 werk ik als officiële dansdocent in Amsterdam. Mijn passie en droom deel ik elke dag vol energie met diverse doelgroepen.

Ik combineer vaak dans en spel samen om het uiterste uit mijn leerlingen te halen. Deze combinatie laat ze actief, creatief en expressief omgaan met eigen bewegingstaal. In mijn lessen gebruik ik inspiratie uit mijn eigen cultuur en West Afrikaanse dans principes. Ik kom zelf uit Aruba. Daar hebben we invloeden van talrijke talen en culturen. Met deze culturele bagage leer ik mijn leerlingen diverse manieren van bewegen.  Dansen is net zoals alledaagse bewegingen voorbeelden hiervan zijn lopen, rennen, stilstaan, zitten of boodschappen doen. Iedereen kan bewegen vind ik. Met deze eerste basisbewegingen laat ik mijn leerlingen improviseren met diverse danstools. Door deze gegeven informatie zoeken en ontwikkelen de leerlingen hun eigen bewegingsmogelijkheden. Het ontwikkelen van een eigen beweging vind ik essentieel als docent.