Sebastián Mrkvicka – spel

Van kind tot jongvolwassene heb ik de meest geweldige tijd mogen hebben op de AJTS. Voor meer dan 8 jaar lang heb ik mijn fantasie mogen verbreden op die plek, mijn liefde voor theater ontwikkeld, leren reflecteren op mezelf en anderen en vooral: plezier mogen hebben.
De AJTS heeft mij ongelofelijk veel gegeven in mijn ontwikkeling als mens en als acteur. Daarom sprong ik ook een gat in de lucht toen ik, net afgestudeerd van de toneelschool ArtEZ (2020), het telefoontje kreeg met de vraag of ik het leuk zou vinden om te doceren op de AJTS.

Ik wil de studenten hetzelfde geven als wat ik heb gekregen van de AJTS: spelplezier en spelvrijheid.
Als acteur werk ik veel vanuit een fysieke vrijheid en speelsheid in combinatie met tekst. Dit wil ik dan ook meenemen in mijn lessen. Het onderzoeken van hoe je je lichaam kan gebruiken en hoe je ermee fantasievol kan improviseren. Om vervolgens de vertaalslag te maken naar een combinatie met tekst, en onderzoek gaat doen naar personages.
Niks is te gek, op de vloer mag je losgaan en plezier hebben!