Lisa Giezen – spelles

Ik ben Lisa, een kattenvrouw, een motorrijder en een groot liefhebber van theater.

 

Theater is een kunstvorm die ik nog altijd magisch vind omdat het zo vergankelijk en kwetsbaar is. Het bestaat alleen in het moment en daarna is het verdwenen. Wat er in dat ene moment gebeurt is altijd een uiting van mensen die zoeken naar hoe je moet leven. Om naar die zoektocht te mogen kijken vind ik telkens weer prachtig en biedt mij heel veel troost.

 

Leren spelen is naar mijn idee leren uitproberen, onderzoeken hoe het is om iemand anders te zijn of juist jezelf, om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Leren theater maken is het ontdekken van wat jij wilt vertellen en hoé je dat wilt vertellen. Woorden, beweging, muziek, beeld, locatie, video: in theater zijn de vormen ontelbaar.

 

Op het AJTS geef ik lessen die gaan over theater maken en spelen, waarbij ik graag met leerlingen onderzoek, uitprobeer en flink onderuit ga.