Sarah Strassburger – spel

Ik heb ontzettend veel zin om dit seizoen te beginnen als speldocent bij De Amsterdamse Jeugdtheaterschool! Theater is al zo lang ik mij kan herinneren mijn grootste passie. Ik ben opgegroeid in Amerika, vlakbij New York City. Hierdoor had ik het geluk om regelmatig meegenomen te worden naar theaterproducties on en off Broadway. Deze voorstellingen hebben mij geïnspireerd om zelf actief te worden in het theater, en om mee te doen met voorstelling op school en op een jeugdtheaterschool.

In juli 2021 ben ik afgestudeerd van de opleiding Docent Theater op ArtEZ Zwolle. Ik heb tijdens mijn opleiding diverse stages gelopen. Als afstudeerstage ben ik naar Suriname gegaan om theaterles te geven en een voorstelling te maken met leerlingen op een basis- en jeugdtheaterschool. Deze ervaring was onvergetelijk mooi en heeft mij veel geleerd over het vak. Ook ben ik de afgelopen jaren veel bezig geweest met de kunstvorm storytelling. Onder andere heb ik de opleiding tot Professional Storyteller gevolgd bij Mezrab Storytelling School in Amsterdam, waar ik veel heb geleerd over het ontwikkelen en presenteren van een verhaal.

Als speldocent vind ik het belangrijk dat de deelnemers veel spelplezier ervaren tijdens de lessen. Ik kijk uit naar het theaterproces van samen onderzoeken, maken, spelen en uiteindelijk presenteren!