Nynke Vermue – spel

Mijn naam is Nynke Vermue, ik ben een afgestudeerde jonge theatermaakster/docent met haar roots in de Noordoostpolder. Kleine dorpen, rechte wegen, kale vlaktes, eindeloze vergezichten en wind, veel wind. 

Als oudste dochter van een biologisch dynamische boer woonde ik op een boerderij midden in de polder. Als ik terug denk aan die tijd, dan was het altijd zomer, was ik altijd vrij en speelde eindeloze verhalen met mijn zusjes en de hond. Het huis was veel meer dan alleen een huis. De schuren zaten vol geheimen en de tuin was een oneindige jungle. We keken naar de wolken, zagen daar figuren in verschijnen en probeerden deze te benoemen. Ze werden wat wij wilden dat ze waren. Vanuit het gevoel dat ik toen had maak ik nu theater en geef ik les. Samen zullen we verhalen gaan verzinnen, toneelspelen en heel veel plezier maken. We zullen onze eigen werelden creëren waarin alles mag en alles kan.