Lizzy Hennequin – spel

Hallo, mijn naam is Lizzy Hennequin. Mijn interesse in theater begon al op jonge leeftijd. Als kind imiteerde ik altijd alles en iedereen; mijn juf, mijn hond, mijn opa en oma en de meneer naast mij in de bus. Zo ontdekte ik andere emoties en kreeg ik een groter inlevingsvermogen. 

Nu geef ik er deze woorden aan, maar ik had er vooral heel veel lol in! Plezier hebben in het spelen en maken staat voor mij dan ook centraal.

Theater is voor mij het samen creëren vanuit onze fantasie. Mijn fantasie komt dan ook het beste tot uiting wanneer ik duidelijke kaders schep. Dit is wat ik mijn leerlingen ook probeer mee te geven; creëer kaders waarbinnen je je eigen fantasie kwijt kan.

Mijn passie ligt niet alleen bij theater, maar ook in de dans. Ik ben gefascineerd door het bewegende lichaam van zowel de balletdanser als die van mijn stokoude buurvrouw. Het lijf vertelt mij een verhaal.Het mooiste van dit vak vind ik het als kinderen uiteindelijk durven te spelen met overgave en dat ze zichzelf durven te tonen. Ook in hun kwetsbaarheid.