Linda Bosch – Spel

Mijn naam is Linda Bosch. In 2014 studeerde ik af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan de opleiding Theaterdocent. Sindsdien geef ik op veel verschillende plekken les en maak ik voorstellingen in het theater en op locatie.

Als kind was ik altijd al aan het zingen, dansen en spelen. In groep 7 besloot ik om op theaterles te gaan. Elke woensdagmiddag was het één groot feest. De jeugdtheaterschool was voor mij de plek waar je vrij en oneindig mocht spelen en waar je verhalen op talloze manieren kon vertellen.

Toen ik ouder werd stopte ik met spelen en ging ik naar de Universiteit “om wat met mijn hersens te gaan doen”. Maar die aangewakkerde liefde voor theater bleef in mijn onderbuik woelen. Ik trok de stoute schoenen aan, deed auditie en werd aangenomen. En nu verdien ik mijn brood met wat ik het allerliefste doe.

Het leuke/lastige aan toneelspelen is dat we alles helemaal zelf doen. Je bent in de eerste plaats jezelf, je gebruikt jezelf als instrument (stem, lichaam, gevoel, verstand), je bent de bespeler van dat instrument en het product (personage bijv.) daarvan. Daarom vind ik toneelspelen het leukste en interessantste vak wat er bestaat!