Theatersportwedstrijd

auditie-theatersportwedstrijd-16-17Vind jij het leuk om te improviseren en wil je dit voor het publiek doen? Dan is de auditie voor de theatersportwedstrijd echt iets voor jou. Bij de theatersportwedstrijd treed je 20 minuten op, tijdens de SHOWROOM van de AJTS. Tijdens de pauze van dat juryberaad komen 3 teams van 8 leerlingen van de AJTS tegen elkaar uit in een theatersportwedstrijd.

Als je beschikbaar bent op onderstaande dagen, dan kun jij je opgeven voor de auditie op 4 november 2017. Er kunnen 50 leerlingen meedoen, dus wees er snel bij. Alleen leerlingen van 11 jaar (groep 8) tot 18 jaar kunnen aan de auditie deelnemen.

Welke dagen moet ik beschikbaar zijn als ik mee doe?

4 november: de AUDITIE

De auditie is van 17.00 tot 18.00 uur (groep 1) en 18.20 – 19.20 uur (groep 2) in gymzaal 1 – Met een grote groep leerlingen doe je tegelijkertijd auditie. Na de auditie krijg je binnen 10 dagen per post bericht of je wel of niet bent aangenomen.

11 én 18 november: de TRAININGEN

De trainingen zijn van 17.00 tot 18.30 uur in de gymzaal. – Als je bent geselecteerd, wordtje voorbereid op de Theaterwedstrijd die tijdens de Showroom plaatsvindt. Welke technieken kun je tijdens het improviseren gebruiken? En welke spelvormen zullen jullie toepassen?

25 november: de SHOWROOM

De Showroom is van 19.30 tot 23.00 uur in de theaterzaal van het MLA  –  de Theatersporters zijn een uur van te voren aanwezig om voor te bereiden. Tijdens de avond kijk je naar de scènes en om 21.20 uur treed je 30 minuten op. Je hoeft geen kaartje te kopen voor deze avond, want de AJTS houdt een plek voor je vrij.

Wat is theatersport?

Bij theatersport krijgen verschillende teams (eenvoudige) theaterimprovisatieopdrachten. Na uitvoering van een opdracht door alle teams, wordt aan de zaal gevraagd welk team het best gepresteerd heeft. Er wordt gestemd met gekleurde kaartjes. Dit team krijgt een punt. Het team met de meeste punten heeft gewonnen!

Wat is de Showroom?

Op zaterdag 25 november hebben wij dit schoolfeest, SHOWROOM genaamd. Spelers en publiek bestaan uit leerlingen van de AJTS. Vrienden en klasgenoten mogen komen kijken. Verschillende groepen laten zelfgemaakte scenes zien, die door de jury worden beoordeeld. Terwijl de jury beraadslaagt vindt de theatersportwedstrijd plaats. Dit feest is uitsluitend toegankelijk voor de leerlingen, dus niet voor ouders.

 

Deelname aan de auditie, de trainingen en de showroom is gratis