Actie, nieuwsgierigheid en ontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten binnen onze werkwijze. Acteren ja, maar hoe? Dat zou je zeker wel willen weten! Mooi zo, want nieuwsgierigheid is belangrijk bij de ontwikkeling van vakmanschap en kunstenaarschap. Nieuwsgierigheid naar verschillende manieren waarop je kunt spelen en theater maken, maar ook nieuwsgierigheid naar jezelf, naar de ander, naar je omgeving.
Je snapt het al: als je actie en nieuwsgierigheid samenvoegt leidt dat vanzelf tot het doen van nieuwe dingen, tot onderzoek. Jouw theatrale onderzoek én persoonlijke onderzoek bepalen jouw ontwikkeling in toneelspelen en theater maken. Die nieuwsgierigheid prikkelen wij door je kennis te laten maken met verschillende theatervakken en theaterdisciplines. In de loop van de tijd zul je merken dat je veel meer kunt op het gebied van spelen, dat er altijd nog een hoop te leren is en dat je steeds meer wilt. Geen wonder, je bent je aan het ontwikkelen!
In ons meerjarig lesaanbod krijg je de gelegenheid kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van toneel en theater We willen je ruimte bieden op persoonlijke wijze, zelfstandig, maar ook in samenwerking met anderen, ideeën te ontwikkelen en theatraal uit te werken.
Voor diegenen die van theater hun vak willen maken hebben wij werkplaatsen (na het volgen van een opleidingsklas). Onze jeugdtheaterschool is gevestigd op meerdere locaties in Amsterdam, het artistieke hart van Nederland waar op het gebied van de kunsten veel gebeurt.
Waarom krijg je filosofie aan het begin van het jaar? Door filosoferen leer je zelf na te denken, vanzelfsprekendheden worden op hun kop gezet. Je leert luisteren naar anderen. Soms kan dat betekenen dat je je eigen mening bijstelt; zo leer je elkaars meningen kennen en respecteren. Door filosoferen leer je ook verwoorden wat er in je omgaat. Kortom: je leert jezelf beter kennen.
Jaarlijks nemen we een facet uit de theatergeschiedenis bij de kop. Wij gaan er vanuit dat naarmate je meer weet, je je mogelijkheden vergroot om creatief verbanden te leggen. Vandaar dat wij dat kunstenaarschap noemen!
terug naar de beginpagina>>