De Productieklas

De Productieklas wordt door middel van audities gevormd door 12 leerlingen van de AJTS, die in een lesjaar onder begeleiding van een regisseur een eigen voorstelling maken.

Productieklas mei 2020:

Opstaan, een mening hebben, in verzet komen, actie voeren vormen het uitgangspunt van deze actuele, energieke, spannende en interdisciplinaire montagevoorstelling. Jongeren gaan massaal de straat op omdat ze zich zorgen maken over hun toekomst. Ze komen in verzet. Waar zit jouw drive, hoe ziet jouw toekomst eruit, waar vecht jij voor? Aan de hand van improvisaties, schrijf- en maakopdrachten maken we onze eigen scènes die de basis vormen voor de uiteindelijke voorstelling

Regie: Jelle Zijlstra

———————————————————–

Afgelopen jaar vertelden de getalenteerde acteurs en actrices van de AJTS op komische wijze over Amsterdam. Hoe is het om anno nu in Amsterdam te leven? En hoe ziet de toekomst er uit? Herkenbaar voor alle inwoners die de aankomende jaren nog graag in Amsterdam blijven wonen.

Productieklas mei 2019: Over Amsterdam
In Amsterdam zien we 10 jongeren de strijd aan gaan met hun stad. Want dit is hun stad toch? Of niet dan? Zij houden ervan, ergeren zich eraan en vechten ervoor. Ze gaan de strijd aan met het massatoerisme dat hun stad hol en uitgeput achterlaat. Met oplopende huizenprijzen, wafelwinkels en expats. Ze zien hun stad veranderen in een pretpark waar lang niet iedereen meer kan leven, laat staan wonen. Een Amsterdam dat langzaam steeds minder van hen lijkt te worden.

Amsterdam was een voorstelling over onze stad, haar toekomst en de vraag van wie deze nou eigenlijk is.

Regie: Nico Tilie
Tekst: Nico Tillie en spelers
Choreografie: Rebecca Wijnruit
Regie-assistentie: Mystha Mandersloot
Productieleiding: Lotte Bant
Spel: Fenne Boeijink, Pieter van Dijk, Evita Noordpool, Dana Goldberg, Rover Wouters, Achanté Dumfries, David Lamberts, Orly van der Heyde, Pijke Maass, Lola de Bruin
Techniek: Ingeborg Slaats
Fotografie: Rob Becker
Flyer: Brunette Eijsseldijk
Trailer: Nikolai van Nunen