Spelers gezocht

GEZOCHT:

Ben jij een geboren verhalenverteller tussen de 11 en 15 jaar oud? Dan zijn wij op zoek naar jou voor het gloednieuwe ZAPP-programma Pokerface!

In dit spannende programma, gepresenteerd door niemand minder dan Emma Wortelboer, krijgen mondige kinderen de kans om BN’ers voor de gek te houden. Kun jij moeiteloos switchen tussen feiten en fabels?

Elke aflevering vormen drie kinderen Emma’s ‘blufsquad’. Samen gaan ze de uitdaging aan om BN’ers te overtuigen van hun verhaal. Soms is dat verhaal zo waar als wat, maar soms is het pure lariekoek. Aan de kinderen de taak om altijd overtuigend over te komen!

Bijvoorbeeld, in de eerste ronde stellen de kinderen zich voor. Twee spreken de waarheid, één vertelt een verhaal dat niet klopt. Kunnen de BN’ers de waarheid van de leugen onderscheiden?

Of later in het spel, wanneer ieder kind een smoothie voor zich heeft. Twee zijn heerlijk, één is niet te hachelen. Hoe weten de kinderen de BN’ers toch te overtuigen om van de vieze smoothie te proeven?

We zoeken naar overtuigende verhalenvertellers die niet bang zijn voor een leugentje, die niet terugdeinzen voor een pittige ondervraging en die on the spot kunnen improviseren. Ben jij er klaar voor om de show te stelen? Meld je dan snel aan https://www.zapp.nl/programmas/pokerface

GEZOCHT

Kinderen die FIGUREREN in de voorstelling GIRLS AND BOYS van Theater Oostpool.
Het is GEEN kindervoorstelling maar een voorstelling voor volwassenen.

Girls and Boys is een monoloog gespeeld door Hadewych Minis die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie.

De kinderen, broer en zus in de voorstelling, komen aan het einde van de voorstelling 1 minuut op toneel om bij ‘hun moeder’ op de bank te gaan zitten. Hiervoor zijn we op zoek naar 2 kinderen.

Wie zoeken we:
Een jongen van 7 jaar en een meisje van 10/11 jaar.
De kinderen hebben geen tekst. Ze moeten zich vrij voelen op toneel en het leuk vinden om in een professionele voorstelling deel te nemen. Ze gaan mee op tournee en ervaren het theater van dichtbij. Ervaring met theater is geen vereiste.

Voorstellingstraject:
De kinderen zijn aanwezig tijdens 1 of 2 repetitie momenten.
Tijdens de tournee spelen de kinderen MAXIMAAL 3 avonden per week. Omdat we met 4 duo’s gaan werken worden de avonden onder de kinderen verdeeld. Er zullen 2 duo’s zijn voor Oost-Nederland, en 2 voor West-Nederland.
De speelperiode, oftewel de tournee, loopt van 17 mei 2024 t/m 5 juli 2024.

Kinderbegeleider:
Bij alle repetities en voorstellingen is er een ervaren kinderbegeleider aanwezig. De kinderbegeleider heeft geen andere taken dan het begeleiden en vervoeren van de kinderen en is in het bezit van een VOG.

Vergoeding diners en reizen Er is geen vergoeding beschikbaar. Wel worden eventuele reiskosten vergoed. Indien er al vroeg naar het theater moet worden gereisd wordt er voor een warme maaltijd gezorgd.   

Kennismaking: We hebben hiervoor twee momenten gepland. Op 20 februari 2024 van 15.00 tot 17.00 bij Theater Oostpool in Arnhem en op 28 februari 2024 van 15.00 tot 17.00 in het Polanentehater in Amsterdam. In gesprek met de regisseur wordt er kennisgemaakt en besproken wat er van de kinderen verwacht wordt. Er wordt gekeken of de kinderen zich vrij voelen om het toneel op te gaan en er worden kinderen gekozen die in duo’s samen gaan spelen. Lijkt uw kind het iets om mee te spelen in een professionele theatershow aan de zijde van een top actrice? Aanmelden hiervoor kan via website! https://www.oostpool.nl/kinderen-figuratie-girls-and-boys/

Vragen over de aanmelding, audities en het project kan bij Danique Jongbloed (danique@theatheteroostpool.nl