Ritzah Statia – beweging

Mijn naam is Ritzah Statia, en ik ben bewegingsdocent op de AJTS! In 2011 ben ik afgestudeerd van het Albeda Dans College. Dit is een mbo dansopleiding in Rotterdam. Hier werden wij als commerciële allround dansers opgeleid. Tijdens mijn opleiding heb ik regelmatig mee mogen werken aan verschillende shows, modeshows en videoclips. (Skillzmasters in Ahoy, videoclip Sabrina Starke, modeshows voor Nike en Puma)

Na mijn dansopleiding wilde ik mij gaan richten op theater en werd ik één van de spelers van het jongerentheatergezelschap Young Stage. Tijdens Young Stage maakten wij een voorstelling waarbij wij gebruik maakten van dans, zang en theater. Deze voorstelling kwam tot stand doormiddel van actuele onderwerpen onder de jongeren. Dit was dan ook een voorstelling die wij voornamelijk speelde op de basis- en middelbare scholen.

Na een jaar Young Stage te hebben gedaan, vond ik het tijd om mijn theaterskills verder te ontwikkelen en in 2016 studeerde ik af van de Mime opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens en na de mime, heb ik samen mogen werken met verschillende theatermakers/gezelschappen, waaronder Golden Palace, Team Angelica en V.I.G. In 2017 maakte ik een zeecontainervoorstelling voor het Over het IJ festival op de NDSM werf, onder begeleiding van Ingrid Kuijpers (Golde Palace).