Pien Koot – Spel

Hoi, ik ben Pien. Ik ben afgestudeerd als theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Als kind heb ik ook veel jeugdtheater gedaan en daarom vind ik het extra leuk om nu zelf theaterles te geven aan kinderen en jongeren.

Theater is voor mij een plek waar je je eigen nieuwsgierigheid achterna kan gaan, waar je mag fantaseren en waar je geoorloofd kan spelen en onderzoeken. Naast theater, ben ik ook geïnteresseerd in veel andere vormen van kunst, daarom verwerk ik in mijn theaterlessen graag opdrachten en voorbeelden uit andere kunstdisciplines.

Het mooie aan kunst en theater vind ik dat het een ruimte biedt waar verschillende ideeën en meningen samen kunnen komen, zonder dat het één beter is dan het andere. Theater is iets dat je samen doet, en juist al die verschillende mensen met verschillende verhalen zorgen ervoor dat we elkaar kunnen blijven inspireren. Kunst is voor mij een manier om vragen te stellen, nieuwsgierigheid aan te wakkeren en zo proberen de wereld (en elkaar) beter te begrijpen.