Noah Janssen – Spel

Ik ben in 2022 afgestudeerd aan de regieopleiding van Maastricht. Daar heb ik mij ontwikkeld als beeldend theatermaker. Naast dat het beeldende belangrijk is in mijn voorstellingen, beleef ik er veel plezier aan om met mijn spelers hun eigenheid te onderzoeken en daag ik ze uit om te herontdekken wat acteren is. Of dat nu professionals of ongetrainde mensen zijn, jong en oud. Ik leg leerlingen of acteurs niet uit hoe ze moeten spelen, maar probeer de omstandigheden voor ze te creëren waarin ze daar zelf achter kunnen komen.

Ik werk graag vanuit mijn passie voor verbeelding en fantasie. Ik hecht er veel waarde aan dat theater in de basis “leuk” is en dat het met plezier wordt gemaakt. Vervolgens mag dat dan natuurlijk ontroeren of schuren! Als docent doe ik mijn best om te zorgen dat de sfeer zodanig vrij en veilig is, zodat leerlingen zich uiteindelijk met overgave in hun spel kunnen storten.