Niek Dekker – spel

Ik ben Niek Dekker. Theaterdocent en theatermaker. Ik heb heel veel zin om dit jaar spelles te geven op de AJTS. Theater is iets magisch. Je kunt doen wat je wilt en maken wat er maar in je fantasie opkomt. Iets wat je samen doet, waarmee je plezier maakt en waarin je veel ontdekt.

Als kind zong ik graag, speelde ik wat kleine toneelstukjes en genoot ik van spelen en regisseren op de middelbare school. Na een jaar acteren, ben ik naar Arnhem gegaan om te studeren als theaterdocent. De afgelopen jaren heb ik met verschillende amateurgroepen voorstellingen ontwikkeld en gespeeld. Ik heb veel geschreven en les gegeven aan diverse groepen.

In mijn jonge jaren heb ik nooit echt spelles gehad. Om dat goed te maken hou ik er enorm van om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan. Om hen de ervaring te geven, die ik zelf nooit gehad heb.