Natalie Heevel – spel en filosofie

Sinds 2005 geef ik spelles, bewegingsles en filosofieles op de AJTS. Ik heb vijf producties geregisseerd: Een Midzomernachtsdroom (2008), Ons Decamerone (2011), LARF (2013) Corpusapparaat (2015) en Wonderaars (2016). Foto’s en filmpjes van de voorstellingen kun je vinden op deze website. Naast het regisseren van producties kun je bij mij de Werkplaats Theatermaken volgen.

Hier leer je naast spelen ook veel over schrijven en vooral over zelf regisseren. Op een speciale avond presenteren alle regisseurs van de Werkplaats hun zelf geregisseerde scène in een theater aan publiek.

Zelf ben ik al jong begonnen met spelen op de jeugdtheaterschool in Leeuwarden. Daar is mijn passie voor het vak ontstaan. In 2004 ben ik afgestudeerd als Drama docent. Daarna heb ik de studie Theaterwetenschap en de Master Dramaturgie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment studeer ik naast mijn werk Toegepaste Filosofie in Utrecht. Ik heb vroeger zelf met veel plezier gespeeld en een eigen theatergroep gehad. Daarnaast heb ik altijd al veel voorstellingen gemaakt met jongeren en ook een aantal jaar lesgegeven aan studenten van de Opleiding Theaterdocent op de NHL en Theaterschool de Trap. Ik werk nu als theaterdocent en filosofiedocent op de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en het Stedelijk Gymnasium in Leiden.

Wat ik vooral belangrijk vind is dat je in beweging blijft, zowel lichamelijk als geestelijk! Binnen het theater zijn er altijd nieuwe dingen te ontdekken. Theater is voor mij: humor, lef, verbazing, ontroering en verbeelding. Ga op zoek in de lessen naar wat jou inspireert. Blijf altijd (onder)zoeken! Ik hoop dat wij in de lessen met veel plezier samen nieuwe ontdekkingen gaan doen en dat jullie genieten van het spelen.