Machiel Rodenburg – Spel

Mijn naam is Machiel Rodenburg en ik ben speler, theatermaker en theaterdocent. Ik studeerde in 2017 af van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, maar ik speel al veel langer dan dat. “Doe dat maar op toneelles!” riepen mijn ouders als ik een dramatische monoloog deed over hoe mijn dag was geweest. Ik kan er niks aan doen, alles is theater en dat is altijd zo geweest. Ik zie in elke gebeurtenis een toneelstuk, in iedereen op straat een personage en in iedere ontmoeting een scène. Er schuilt zoveel theater in ons dagelijks bestaan, je moet het alleen maar willen zien. In theaterlessen kan je verkennen hoe het is om een ander te zijn, om dingen mee te maken die je misschien nooit zouden overkomen. Het is een plek waar je ontdekt wat je raakt en inspireert en waar je op nieuwe ideeën komt. Het maakt je wereld net wat breder dan die was.