Leander Breen – spel

Ik ben Leander Breen en sinds 2017 geef ik training op locatie en in tekst bij de Ajts. Daarnaast mag ik voorstellingen maken tijdens het zomerkamp en ook in samenwerking met de Toneelmakerij en bij Theater Na de Dam.
Als klein jochie droomde ik al over theater. Op mijn vierde spaarde ik al pruiken, snorren, baarden en had ik een schatkist vol met verkleedkleren. Niet veel later schreef ik toneelstukjes en voerde die op, samen met vriendjes en vriendinnetjes.
Een vreemd stemmetje, rare haren en andere kleren aan, er ging een wereld voor me open; de wereld van theater, waarin je in je eigen fantasie mag verdwalen, waarin je de echte wereld mooier mag laten lijken, waarin alles kan en waarin je alles zeggen mag. Een wereld waarin voor mij allerlei talenten en behoeftes samen konden komen.

En nu vele jaren later is de schatkist een schatkamer geworden. Die niet alleen maar gevuld is met verkleedkleren, maar ook met ervaringen; voorstellingen maken, spelers, leerlingen, een eigen gezelschap, theaterliefhebbers, schrijven, decors maken, kostuums bedenken. Een enorme bron waar ik uit kan putten. Een bron die ik graag meenemen als ik verdwaal in mijn eigen fantasie.