Joanne Oldenbeuving – directeur vanaf 1 september 2021

Joanne Oldenbeuving is de nieuwe directeur-bestuurder van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Zij volgde op 1 september Suzanne Klomp op. 

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool geeft al ruim dertig jaar theaterlessen aan Amsterdamse kinderen van 8 tot 18 jaar, in zalen doorheen de stad en op scholen. Bekende oud-leerlingen zijn onder anderen Stefano Keizers, Ayrton Fraenk, Paulien Cornelisse en Jeroen Woe.

Oldenbeuving wil blijven investeren in samenwerkingen met andere Amsterdamse culturele instellingen én scholen, die volgens haar ‘boven alles ook een onvergetelijke ontmoetingsplek moeten zijn met een rijkdom aan verhalen, culturen en ideeën’. Ze wil ook dat de Jeugdtheaterschool er is ‘voor iedere jonge Amsterdammer die zich creatief en persoonlijk wil ontwikkelen’.

Oldenbeuving (40) was eerder directeur van VondelCS, het media en cultuurhuis van de AVROTROS en hoofd van de BNNVARA Academy. ‘Met haar kwaliteiten zal zij de oorsprong en geschiedenis van haar voorgangers meenemen naar een nieuwe tijd waarin naast oude ook nieuwe paden bewandeld gaan worden’, verwacht Yolande van der Linden, voorzitter van De raad van toezicht.