Interview: Zo moeder, zo zoon

Faith Bruyning was 8 toen ze in 1978 les nam aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, toen nog in de Krakeling. Haar zoon Nathaniel (12) heeft sinds drie maanden ook theaterles. Wat vinden ze zo bijzonder aan de school en vooral: wat is er veranderd?

Hoe kwam je erbij hem ook enthousiast te maken voor theater?
Faith: Toneelspelen is voor kinderen niet alleen een leuke hobby, het is denk ik ook goed voor hun emotionele ontwikkeling. Door een rol te spelen of uit te beelden leert een kind zich beter te uiten en losser te bewegen. Ook wordt het zich meer bewust van het gebruik van mimiek, emoties, stem en lichaam. Dat is ook wel meteen een tip voor AJTS: als er naast theaterles ook zangles, beweging, filosofie oid wordt gegeven dan kun je als acteur meer gelaagdheid in je spelen brengen.
Nathaniel is enthousiast over het leren acteren en vind ook de bewegingslessen fijn: het is leuk om van rol te wisselen als je vrij kunt bewegen.

En heb je ook nog en droom die met theater te maken heeft?
Nathaniel knikt. Later zou hij het liefst een beroemde acteur worden a la Robert Downey jr. Deze acteur vertolkte de rol van Iron Man elf jaar en was in ruim tien films te zien.

Dat is een mooi streven, net zo beroemd worden als Iron Man! Wat vind je verder leuk om te doen?
Naast gamen vind ik het leuk om te zwemmen, vechtsport te beoefenen en K-Pop muziek te luisteren (K-Pop is een afkorting voor Koreaanse pop (muziek, een muziekgenre uit Zuid-Korea, dat uit een mix van verschillende muziekstijlen bestaat, zoals hiphop- en popmuziek.) Ik ben aan het sparen om naar Korea te gaan want ik vind nieuwe talen leren erg leuk dus wie weet spreek ik ooit nog eens Koreaans.

Dat zou leuk zijn, wij blijven graag op de hoogte van je avonturen! Oh en nog een vraag voor jou: heb jij je musicaltalent van je vader of van je moeder?
Van mama! Toneelspelen kan mama heel goed. Ze kan goed dingen nadoen, kan goed dansen en zingen.

Vindt mama dat zelf ook?

Faith lacht. Nou, zingen doe ik vooral onder de douche , lekker hard meezingen met hitjes van Whitney Houston en Mariah Carey.

Dank voor jullie antwoorden!

Door Ingeborg van Beek