WONDERAARS – 2017

WONDERAARS

Lieve Suzy, dit is mijn plan
Lieve Sam, mijn antwoord is ja
Lieve Suzy, ik ontmoet je in het midden

Suzy en Sam zijn twaalf jaar. Ze zijn op vuurtoreneiland. Suzy zit in het scoutingkamp voor meisjes, Sam in het scoutingkamp voor jongens. Ze zijn verliefd maar mogen niet samen zijn. Kampleidster Willy ligt namelijk in een vechtscheiding met kampleider Frits. De spanning tussen de twee groepen is om te snijden. Suzy wordt buitengesloten door de andere meisjes. Volgens haar kindertherapeute heeft ze een stoornis. Sam heeft er alles voor over om Suzy gelukkig te maken. ‘Laat me voor je dansen Suzy, als een mannetjeskraai’.

De voorstelling Wonderaars is losjes gebaseerd op de film Moonrise Kingdom van filmmaker Wes Anderson. Sam en Suzy vluchten in de voorstelling weg van de realiteit om te verdwijnen in hun eigen, magische wereld. De hele buitenwereld is in rep en roer stort zich in een hysterische zoektocht. Wonderaars gaat over niet begrepen worden door de mensen om je heen en over geheime plannen maken. Over vluchten zodat niemand zich met jou kan bemoeien. Het gaat over je eigen wereld creëren en over alle wonderschone dingen die zich af kunnen spelen tussen twee kleine mensen met grote gevoelens. Het gaat over die allereerste prille zomerliefde (met bijbehorende kus).

Regie, tekst en vormgeving: Natalie Heevel
Choreografie: Natalie Heevel & Diederik Kreike
Regieassistentie: Steven Joles
Lichtontwerp: Tom Brinkkemper
Foto: Valerie Granberg
Flyer: Brunette van Eijsseldijk
Trailer: Nikolai van Nunen
Spel: Kedves van den Berg, Fenne Boeijink, Cassandra van Douveren, Jesse van der Eng, Noam Grünfeld, Selma de Haas, Jente Jonkhoff, Juul Kramer, Fedja Louman, Agnes Pestman-Mackintosh, Julia Warmerdam, Roxanne van de Wiel
Met dank aan: Suzanne Klomp