De productieklas

Van de Dam af gezien

De audities voor deze productieklas zijn inmiddels achter de rug. Nieuwe ronde en kansen weer in mei 2020!

Regie:        Nico Tillie
Leeftijd:    13-20 jaar

Wil jij een energiek, spannend en uitdagend productiejaar? Heb jij zin om te spelen in een avondvullende voorstelling met een mix van spel, beweging, tekst en muziek?

 

Wat?:                    Wil jij altijd al in een avondvullende voorstelling spelen, hou je ervan om uitgedaagd te worden en hou je van zelf theatermaken? Dan is deze productieklas iets voor jou.
Amsterdam en al zijn inwoners vormen het uitgangspunt voor deze actuele, energieke, spannende en interdisciplinaire montagevoorstelling. De productieklas van 18/19 wordt gemaakt door Nico Tillie. Zijn stijl is humoristisch met een mix van spel, tekst en beweging.

Hoe?                      Je maakt kennis met een kant van de stad die niet meteen zichtbaar is en ontdekt welke rol je zelf (wil) spelen. Je neemt de metro naar het eindpunt, interviewt de onbekende man op de hoek van de straat, laat je gidsen door onbekende buurten en gaat op stadssafari. De voorstelling wordt een ontdekkingstocht naar de onontdekte kanten van de stad en jezelf.
Je werkt op zaterdagen naar een voorstelling die in de meivakantie meerdere keren wordt gespeeld. De repetities starten met een tweedaags introductieweekend waarin je kennismaakt met elkaar, samen eet en verschillende spelworkshops krijgt. We laten ons gidsen door de verschillende buurten van Amsterdam en gaan undercover als toerist in eigen stad. Daarna starten de reguliere repetities waarin je samen, door middel van improvisaties, observaties in de stad, maak- en schrijfopdrachten en onderzoek, het materiaal voor deze montagevoorstelling maakt.