De productieklas

Klapwieken

Regie: Eva M.C. Zanen

“ …voor het geluk een actrice te zijn zou ik het misnoegen van mijn familie trotseren, ik zou op een zolderkamertje wonen en droog brood eten maar in ruil daarvoor zou ik roem verlangen… echte, daverende roem… (Aanpassen en tekst herschrijven! Maar een dergelijke tekst als teaser!)

We willen allemaal gelukkig worden, toch? Maar hoe bereik je dat? Door beroemd actrice of schrijver te zijn, denken Nina en Konstantin, hoofdpersonages uit de toneelklassieker “Een Meeuw” van Anton Tsjechov. Met Nina en Konstantin loopt het niet goed af. Maar ligt dat aan hen en aan Tsjechov? Of heeft Tsjechov gelijk en moet je je nooit laten leiden door verlangen naar erkenning en roem?

De acteurs en actrices van de amsterdamse jeugdteJAterschool vertellen het verhaal van ‘een Meeuw’ van Anton Tjechov. Hun eigen dromen en ideeën van de toekomst komen langzaam naar voren tijdens de eigen vertaling van het verhaal.

Regie                    Eva M.C. Zanen
Tekst                    Eva M.C. Zanen en Anton Tjechov
Decor                   Sjaan Hofstede
Licht                     Tom Brinkkemper
Spel                      Dara van Rijn, Duuk Sikkens, Isaac Blom, Mara Tieleman, Polly Lynch, Reezy                                      Wilson, Rosalin Fokker, Ruby van Veen, Silva Eij, Sophie de Haan, Zuma Pleijzier
Speellijst

  • Zaterdag 12 mei               19.30 uur            Theater de Krakeling, Amsterdam
  • Zondag 13 mei                  14.30 uur            Theater de Krakeling, Amsterdam
  • Zondag 13 mei                  19.30 uur            Theater de Krakeling, Amsterdam
  • Dinsdag 15 mei                 19.30 uur            Besloten schoolvoorstelling, Hoofddorp

Reserveren:       020 – 6245123                 www.krakeling.nl
Leeftijd:              11+

Met dank aan: Stichting de amsterdamse jeugdteJAterschool Vrienden, Vivian Lampe, (en nog meer  mensen die je wil bedanken, zoals de school van Sjaan?)

voorgaande jaren? kijk hier >>