Groep 8 eindvoorstelling

De groep 8 eindvoorstelling: de leerlingen verlaten de school en laten nog één keer van zich horen tijdens de eindvoorstelling. Een spannende en leuke tijd om nog eenmaal met de klas iets moois te maken.

Maar het begin kan soms moeilijk zijn.

Hoe gaat de voorstelling er uit zien? Wie krijgt welke rol? Hoe repeteer je? Hoe zorg je er als leerkracht voor dat jouw klas straks de sterren van de hemel staat te spelen en een fijn afscheid heeft? Wij hebben jaren ervaring met het maken en begeleiden van groep 8 voorstellingen en helpt graag een handje met de start van jullie unieke voorstelling. Daarom hebben wij een workshop ontwikkeld die de leerkrachten en leerlingen van groep 8 nét dat duwtje in de rug geeft.

Hoe werken wij?
Een theaterdocent komt twee keer 2 uur met de klas werken (eerst de ene helft van de klas, daarna de andere helft)  

Workshop 1: Acteren
Hoe speel je iets groot? Hoe gebruik je je stem? Hoe ga je met tekst om? In deze workshop geven wij leerlingen én docenten stapsgewijs handvatten voor de eindvoorstelling.

Workshop 2: Theatermaken
Hoe maak je een scène? Hoe zorg je er voor dat je ideeën vorm krijgen?  Wat is mise-en-scène? Hoe zit het eigenlijk met het begin, het midden en het einde van een stuk? Wat voegen kostuum, muziek en beweging toe?

Tijd: twee workshops van twee uur, vier uur in totaal
Locatie: Speellokaal op school
Kosten: € 240
Aantal leerlingen: Per workshop de helft van de klas (max. 16 leerlingen). De workshop wordt dus twee keer achter elkaar gegeven, zodat de hele klas de workshop heeft gehad.

Boeken en/of informatie via Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl