Zomerkampen 2024

Ook zo’n zin in toneelspelen? Of ben je nieuwsgierig? Heb je zin om 4 dagen lang met theater aan de slag te gaan? Doe mee! Je werkt intensief – onder leiding van twee theaterdocenten aan een theatervoorstelling.

ZOMERKAMP IN THEATER DE KRAKELING


LOCATIE: Theater de Krakeling, Pazzanistraat 15
WEEK:  20 t/m 23 augustus óf 27 t/m 30 augustus elke dag van 10.00 tot 15.00 uur
VOOR WIE: Voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs
LESGELD: 195 euro voor de hele week. Zijn de kosten een probleem? Neem even contact met ons op.

We werken samen met de unieke locatie Jeugdtheater de Krakeling op het Westergasterrein midden in het Westerpark! Daar repeteren we de alle dagen en spelen er de laatste dag onze voorstelling voor ouders/familie/vrienden en mensen uit de buurt. Bij zonnig weer kunnen we zelfs lekker picknicken in het park.

De eerste dag krijg je les op het gebied van spel, theatermaken en beweging. De dagen daarna maken we met de groep scènes voor de voorstelling. Op de laatste dag kunnen alle familie en vrienden komen kijken. Je neemt je eigen lunch mee en wij zorgen voor drinken en wat lekkers. Om mee te doen heb je geen ervaring nodig, wel zin om samen te werken en een flinke dosis energie.

INSCHRIJVEN

SUMMERSCHOOL IN INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM


LOCATIE: Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26
WEEK: 20 t/m 23 augustus of 27 t/m 30 augustus elke dag van 10.00 tot 15.00 uur
VOOR WIE: Voor alle leerlingen uit de eerste t/m de derde klas van het middelbaar onderwijs
LESGELD: 195 euro voor de hele week. Zijn de kosten een probleem? Neem even contact met ons op.

Wil je deze zomer intensief en verdiepend aan de slag met theater? En nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan naar ITA Summerschool. Een week lang werk je onder leiding van twee ervaren theaterdocenten, aan een stuk in Internationaal Theater Amsterdam. We zitten op een unieke locatie, midden op het Leidseplein waar de stad aan ons voorbij raast. Daar repeteren we de hele week en spelen er de laatste avond onze voorstelling. De voorstelling is openbaar toegankelijk. Bij zonnig weer kunnen we zelfs lekker picknicken in het Vondelpark of zelfs een beetje locatie-theater maken. De eerste dag zal in teken staan van verdiepend spel. De docenten zullen je uitdagen in verschillende speelstijlen en improvisaties. We werken vanuit een script, maar ook vanuit eigen gemaakt materiaal. Op de laatste dag kunnen alle ouders/vrienden en familie komen kijken. Wil jij deze zomer uitgedaagd worden op spel, schrik je niet van een tekst leren of een eigen scène maken en zit je boordevol energie en ideeën, meld je dan snel aan!

 

Speelweken 2024

Inschrijven voor De Speelweken doet u hier.

Speelweken

Tijdens de 8-weekse Speelweken duik je samen met één van onze docenten in een theatermaakproces. Samen ga je op onderzoek naar welk verhaal jullie willen vertellen en ga je personages en scènes bedenken. We hebben verschillende thema’s/disciplines. o.a. Film acteren, scriptschrijven en theatermaken vanuit kostuum of muziek en nog veel meer. Iedereen kan mee doen. Ook als je geen of weinig theaterervaring hebt, ben je van harte welkom. Dus zin om nog even door te spelen? Schrijf je dan nu in.

Dinsdag

Theatermaken vanuit kostuum en decor! 

Voor kinderen uit groep 5/6 (€110 – 8 weken)  en groep 7/8 (€140 – 8 weken) 
Wie ben je als je verpakt bent in wc papier? Wat doe je als je een hele zware hoed op hebt? Waar bevind je je als het hele lokaal vol met stoelen staat? Tijdens deze speelweken ga je scènes en toneelstukjes maken vanuit kostuum en decor. Je kan je fantasie de vrije loop laten en je eigen verhalen bedenken, waarbij je jassen, stoelen, hoeden en foto’s als inspiratiebron gebruikt en misschien zelf wel een unieke creatie maakt. Aan het einde van de lessenreeks presenteer je samen met de klas jullie unieke toneelstuk in een decor en mét kostuums.
Dag: dinsdag
Data: 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni 2, 9 juli (open les)
Tijd: 15:30 – 17:00 (Groep 5/6) en 17.15 – 19.15 (Groep 7/8)
Locatie: Cliffordstudio’s, Cliffordstraat 38

Filmacteren 

Voor jongeren van 12 tot 15 jaar (leerlingen die al op de middelbare school zitten) (€140 – 8 weken)
Altijd al met je neus voor een camera willen staan? Dit is je kans!
In een workshop van 8 weken leer je alle ins en outs van camera acteren.
Je gaat met verschillende scènes aan de slag, leert incasseren, schakelen en emoties spelen op beeld.
Uiteindelijk neem je ook samen met een klasgenoot 1 filmscène op die je met de klas terug kijkt.  Mét een bak popcorn natuurlijk.
Dag: dinsdag
Data: 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni 2, 9 juli (open les)
Tijd: 17.15 en 19.15 uur
Locatie: Cliffordstudio’s, Cliffordstraat 38

Mime-Methode van Jakop Ahlbom 

Voor jongeren van 15 jaar en ouder (€150 – 8 weken)
Jakop Ahlbom behoort tot de top van internationaal reizende theatergezelschappen. De Jakop Ahlbom Company speelt fysiek beeldend en eigenzinnig theater. Misschien ken je ze wel van de voorstelling ‘Knock-Out’ of ‘Horror’. Of check hier even hun website. In deze workshopreeks ga je de fysieke stijl van Jakop Ahlbom helemaal eigen maken. Je gaat samen met een mime-docent werken vanuit verschillende spel-ingangen. Je onderzoekt hoe je zónder tekst een verhaal kan spelen, een karakter kan ontwikkelen en een magisch universum op kunt roepen waar niets is wat het lijkt.  Op 11 juni gaan we ook samen naar een voorstelling kijken om inspiratie op te doen.
Na 8 weken keihard werken presenteer je je eigen voorstelling in de studio van Jakop Ahlbom in Weesp.
Dag: dinsdag
Data: 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni 2, 9 juli (open les)
Tijd: 17.30 – 19.30
Locatie: Jakop Ahlbom Company, Rijnkade 17b 1382 GS Weesp

Woensdag

Magie kan je leren  

Voor kinderen uit groep 5/6 (€110 – 8 weken)
Wat is een echte toverspreuk? Hoe bedenk je een magisch brouwsel? En welke personages lopen er rond in een fantasiewereld? In deze speelweken gaan we op zoek naar magische plekken en gekke situaties. We bouwen een wereld die helemaal klopt maar waar alles ook een beetje anders is. Vreemde woorden, vliegende vuurballen en levende voorwerpen. Alles kan! Na 8 weken gaan de deuren van onze magische plek open en kan het publiek een kijkje komen nemen in een wondere wereld.
Dag: woensdag
Data: 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli
Tijd: 14.15 – 15.45 uur
Locatie: Nowhere, Amsterdam Oost, Madurastraat 90

Tijdreizen kan je leren  

Voor kinderen uit groep 7/8  (€140 – 8 weken)
Hoe zou het zijn als je in een koffer kunt kruipen en dan totaal ergens anders uit komt. In een ander land, een andere tijd of zelfs een ander universum? In deze speelweken maakt je fantasie overuren.
Samen met de theaterdocent ga je elke week op reis naar een andere tijd. Ontdek hoe het jaar 2300 er uit ziet, hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging en hoe men in de jaren 20 van de vorige eeuw het journaal presenteerde.
Aan het einde van de speelweken mag er ook publiek komen kijken om samen met jullie door de tijd te reizen.
Dag: woensdag
Data: 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (locatie Centrum, Internationaal Theater Amsterdam)
16.00 – 18.00 (locatie Oost, Nowhere, Madurastraat 90)

Monoloogtraining

Voor jongeren van 14 jaar en ouder
Hoe zeg je een tekst zó dat het publiek op het puntje van zijn stoel zit? Waar begin je als je een theatertekst voor je krijgt waar je nog niks van snapt? En wat zijn de do’s en dont’s als je een monoloog gaat opvoeren?
Tijdens deze speelweken ga je samen met een theaterdocent je spelvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginnende speler bent of al enige ervaring hebt, in 8 weken tijd ga je aan de slag met tekstanalyse, subtekst, het inzetten van je lichaam en je stem, het spelen van en met emoties en overtuigen in je spel.
We werken met heel veel verschillende teksten, klassieke, nieuwe en eigen geschreven.
Na 8 weken mag het publiek komen kijken is het jouw moment to shine.
Dag: woensdag
Data: 22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: Internationaal Theater Amsterdam (locatie onder voorbehoud)

Donderdag

Toneelschrijven 

Voor jongeren van 14  jaar of ouder (€140 -8 weken)
Heb je een grote fantasie, een hoofd vol ideeën en sta je te popelen om jouw eigen werk op het toneel te zien? Meld je dan aan voor de Speelweek ‘Toneelschrijven’! In samenwerking met de Toneelmakerij (hét jeugdgezelschap van Amsterdam)  krijg je de tools aangereikt om een scène, monoloog of zelfs een kort toneelstuk te schrijven. Op basis van verschillende toneelstukken ga jij je eigen versie maken en zo vormt zich langzaam een uniek verhaal. Aan het einde van de lessenreeks draag je voor uit eigen werk. Ook neem je een kijkje in de repetities bij de Toneelmakerij.
Dag: donderdag
Data: 23, 30 mei, 6, 13, 20, 27 juni, 4 en 11 juli
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: De Toneelmakerij, Lauriersgracht 99C

Vertel eens…

Voor kinderen uit groep 5/6 (€110 – 8 weken) en 7/8 (140 – 8 weken)
Je kent ze wel, van die verhalen die je opa, moeder of buurman áltijd weer opnieuw vertellen. Telkens net een beetje anders dan de vorige keer. In deze speelweken ga je zélf verhalen bedenken, schrijven, vertellen én naspelen. Verhalen die echt zijn gebeurd of die je écht hebt verzonnen. Telkens bedenken we er iets bij en wordt je verhaal groter, gedetailleerder en vooral: spannender.
Na 8 weken mag publiek komen kijken naar de geweldige vertellingen die jullie samen hebben gemaakt en kan je als échte verhalen verteller het publiek verrassen. We doen dit project in samenwerking met Rose Stories, een collectief van verhalenvertellers.
Dag: donderdag
Data: 23, 30 mei, 6, 13, 20, 27 juni, 4 en 11 juli
Tijd: 15.30 – 17.00 (Groep 5/6)  en 17.15 – 19.15 (Groep 7/8)
Locatie: Huis van de Wijk, De Pijp, 2e van der Helststraat 66

Orkater-methode

Voor jongeren van 14  jaar of ouder (€140 – 8 weken)
Orkater is hét muziektheatergezelschap van Amsterdam. Tijdens deze speelweken ga je samen met een theaterdocent aan de lag met hun materiaal. Muziektheater is eigenlijk gewoon theater maar dan speelt muziek ook een grote rol. Dit kan ook ritme in tekst zijn, muziek die op de achtergrond speelt of zelfs tegelijk praten of zingen.
Theatermaker Simme Wouters schreef 2 voorstellingen waar wij onze inspiratie uit gaan halen. Het nut van Edo Dompelmans en De dingen die begraven liggen. We duiken in de stukken en laten ons inspireren door de thema’s, de scenes en de schrijfstijl. Ook ga je bij Orkater op bezoek waarbij je een masterclass van Simme Wouters krijgt.
In acht weken tijd maken we een eigen versie en die presenteren we aan publiek. Let op: je hoeft niet muzikaal te zijn om mee te doen.
Dag: donderdag
Data: 23, 30 mei, 6, 13, 20, 27 juni, 4 en 11 juli
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Locatie: Internationaal Theater Amsterdam (onder voorbehoud)

Vrijdag

Boek op de planken

Voor kinderen uit groep 5/6 (€110 – 8 weken) en 7/8 (140 – 8 weken)
Kruip in de huid van jouw lievelingspersonage en breng samen een boek op de (theater)planken. Op basis van bestaande boeken gaan wij aan de slag en maken er onze eigen versie van. Hoe zou Bob Popcorn bewegen? Wie maakt er overtuigend een toverspreuk net als Harry Potter? En hoe verbeeld je een magische boomhut?
Elke week pakken we weer een nieuw boek en maken we er onze eigen versie van.
Aan het einde van de speelweken laten we de scenes zien aan publiek.  Ook als je sommige boeken (nog) niet kent kan je gewoon meedoen!
Dag: vrijdag
Data: 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5 12 juli
Tijd: 15.30 – 17.00 (Groep 5/6) en 17.15 – 19.15 (Groep 7/8)
Locatie: CCAmstel, Cullinaplein 1, Amsterdam Amstel.

De Speelweken!
Dinsdag
TijdKlasLocatieData
Theater maken kostuum & decor15:30 – 17:00Groep 5/6De Cliffordstudio, Westerpark, Cliffordstraat 38, 21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni en 2, 9 juli (open les)
Theater maken kostuum & decor17.15 - 19.15Groep 7/8De Cliffordstudio, Westerpark, Cliffordstraat 38,
Filmacteren17.15 - 19.1512-15 jaar (middelbare school)De Cliffordstudio, Westerpark, Cliffordstraat 38,
Mime-Methode Jakop Ahlbom17.30- 20.3015+De Cliffordstudio, Westerpark, Cliffordstraat 38,
Woensdag
TijdKlasLocatieData
Tijdreizen kan je leren15.00 - 17.00Groep 7/8Internationaal Theater Amsterdam (o.v.), Centrum22, 29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli (open les)
Monoloog training17.00 - 19.0014+Internationaal Theater Amsterdam (o.v.), Centrum, Leidseplein 26
Magie kan je leren15.30 - 17.00Groep 5/6Nowhere, Oost, Madurastraat 90
Tijdreizen kan je leren17.15 - 19.15Groep 7/8Nowhere, Oost, Madurastraat 90
Donderdag
TijdKlasLocatieData
Toneelschrijven17.00 - 19.0014+Toneelmakerij, Jordaan, Lauriergracht 99-C23, 30 mei
6, 13, 20, 27 juni, 4 en 11 juli (open les)
Vertel Eens...15.30 - 17.00Groep 5/6Huis van de Wijk, De Pijp. 2e van der Helststraat 66
Vertel Eens...17.15 - 19.15Groep 7/8Huis van de Wijk, De Pijp. 2e van der Helststraat 66
Theatre Class English15.45 - 17.45Group 6/7/8Huis van de Wijk, De Pijp. 2e van der Helststraat 66
Orkater Methode17.00 - 19.0014+Internationaal Theater Amsterdam (o.v.), Centrum, Leidseplein 26
Vrijdag
TijdKlasLocatieData
Boek op de planken15:30 – 17:00Groep 5/6CCAmstel, Amstel, Cullinaplein 124, 31 mei
7, 14, 21, 28 juni, 5 12 juli (open les)
Boek op de planken17.15 - 19.15Groep 7/8CCAmstel, Amstel, Cullinaplein 1