Auditieopdracht Werkplaats Verdiepend Spel

Auditieopdracht in PDF>>

  1. Vertel voor de camera waarom je juist deze werkplaats wil doen. Wat is je motivatie en wat wil je leren.
  2. Leer één van de monologen hieronder uit je hoofd en neem hem een paar keer op.
  3. Stuur je beste versie naar ons op via deze link>>

Hoe begin en eindig je de monoloog en hoe speel je hem. Denk aan alles wat je al geleerd hebt (intentie, stil spel, mis en scène etc). Bedenk voor jezelf wie deze persoon is die deze tekst uitspreekt en eventueel ook waar je bent en wat er aan de hand is.

Monoloog 1:

Maak je geen zorgen. Ik ben niet gekomen om een scene te maken. Ik kom mijn laatste spullen halen.
Ik heb besloten je niet te haten. Ik hou van je. En ik zal altijd van je blijven houden.
En of het voor jou nou een spel was of niet, niemand gaat mijn mooie herinneringen met terugwerkende kracht om zeep helpen.

Je hebt me opgetild. Je hebt me laten zien hoe licht het bestaan kan zijn. Maar zo onweerstaanbaar als het genot, zo ondraaglijk was de pijn. Alsjeblieft, doe dit nooit meer iemand aan.

Bij jou draait alles om jezelf. Maar er moet toch iets meer zijn. Iets dat je kunt delen. Iets dat voortduurt. Ik had gehoopt dat ik je kon veranderen. Dat zal je zelf moeten doen.

Monoloog 2:

Hebben jullie dat nou ook? Dat je voordat je gaat zeggen wat je wilt zeggen, al aan het denken bent wat die ander terug gaat zeggen en dan wil je dus eerst bedenken wat je daarop gaat zeggen want je wilt niet met je mond vol tanden komen te staan. Of je wilt ook niet dat die ander iets van je denkt wat niet waar is. Maar soms schrik je zo van wat je denkt dat die ander gaat zeggen als je zou zeggen wat je wou zeggen dat je maar helemaal niets meer zegt…

Monoloog 3:

(door de telefoon) Nee… nee… luister eens… luister eens naar mama… je kijkt op de bovenste plank… bo-ven-ste… je haalt de folie van het bakje… en je doet het in de magnetron…(tegen publiek)  – Ah daar zijn jullie, welkom allemaal, mijn naam is– (telefoon gaat) nee, luister naar mama… je zet het klokje op twee minuten… daar heeft mama nu geen tijd voor… omdat mama aan het werk is… omdat mammie net als pappie… die zich daar nooit voor hoeft te verantwoorden… gewoon aan het werk is… mammie hangt nu op… ik hang nu op… kusjeflusje – (tegen publiek) Sorry, hoor. Even multitasken. Nou, nogmaals welkom op deze prachtige dag!

(telefoon gaat)

Nee nee nee… twee minuten… wat zeg jij… dan moet je het er nu uithalen. Nu. Nu. Nu…

(tegen publiek)

Goed dames en heren… Zijn er nog vragen?

(telefoon)

Dan neem je een boterham!!!

(tegen publiek)

Okee, volg mij maar, we gaan beginnen!

Stuur je inzending in via deze link>>