Voorstelling Productieklas

Kaartjes voor de voorstellingen koop je hier
ICONS. Ons fenomenale leven, bezongen door een koor van afkeuring. 

De productieklas van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool speelt op 18 & 19 februari de voorstelling ICONS in Theaterbroedplaats de Sloot in Amsterdam. ICONS gaat over jongeren die door te performen hun kracht en eigenwaarde proberen te vinden. Het stuk is vrij geïnspireerd op de komedie A choire of dissaproval van Alan Ayckbourn, die draait om de ups and downs in een amateurtheatergroep. De personages zijn vrij geinspireerd op vele theater talenten die zijn voortgebracht door de AJTS. 

ICONS is een voorstelling over een geprezen regisseur, tevens oud-leerling van de Stichting Theater voor Jeugd Amsterdam, die samen met zijn team de voorstelling Engelen in Club Church maakt (een experimentele versie van de klassieker Angels in America). De jonge STJA-spelers die zijn geselecteerd voor de voorstelling voelen pure euforie. Dit is de kans om in het theater te stralen. Net als de karakters in Engelen in Club Church proberen ze te ontsnappen aan hun miserabele levens met behulp van glitters, poses en flirts. 

ICONS, Ons fenomenale leven, bezongen door een koor van afkeuring. 

De regisseurs van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool

Natalie Heevel (1983) is sinds 2005 als docent aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool verbonden. Ze studeerde af als Docent Theater aan ArtEZ in 2004 en voltooide de Master Dramaturgie aan de UvA in 2011. Naast haar werk heeft ze Toegepaste Filosofie gestudeerd. Op de AJTS heeft Natalie les gegeven in spel, beweging, filosofie en dramaturgie. Daarnaast heeft zij de Werkplaats Theatermaken opgericht. Natalie regisseerde voor de Amsterdamse Jeugdtheaterschool eerder de producties: EEN MIDZOMERNACHTSDROOM (2007-2008), ONS DECAMERONE (2010-2011), LARF (2012-2013), CORPUSAPPARAAT (2014-2015) en WONDERAARS (2016-2017).

Sebastián Mrkvicka  (1997) is sinds 2021 als docent spel aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool verbonden. Hij studeerde in 2020 af als acteur aan de toneelschool in Arnhem. Sebastian begon op jonge leeftijd zelf als speler op de AJTS en speelde o.a. in de voorstelling LARF. Als acteur was Sebastian onder andere werkzaam bij toneelgezelschappen als Golden Palace en Oostpool.

Spelers: Charlotte van Brakel, Clemence van den Broeke, Daan Piloo, Ella Stoof, Eva Appelboom, Imme van Dijk, Jan Tjepkema, Liam Pennings, Mckieron Ahonsi, Pepper Makkenze, Pijke Maass, Prosper Janssen, Samia El Hay, Tobas van Cranenburgh

Decor & kostuumsSjaan Hofstede

Zangdocent: Norman Ebicilio