Vera van de Meeberg – coördinatie en spel

Spelen, ontroeren, maken, plezier hebben, improviseren, overgave, samenspelen. Dat is waarom ik van theater houd. Ik geef op de AJTS de spellessen, maar ook mime lessen: Je kunt zoveel met je lichaam. Stiltes zeggen soms zoveel meer dan woorden.

Ik vind het prachtig om mensen kwetsbaar op de vloer te zien met kleine fysieke handelingen: een pink die trilt, een haarlok die steeds achter het oor wordt gedaan. Het vertelt zoveel over een personage.

Daarnaast werk ik in mijn spellessen altijd vanuit overgave, spelplezier en vertrouwen. Ik daag leerlingen uit in hun spel en probeer hen, mezelf en het publiek steeds te verassen.  Samen tot iets komen, is het mooiste wat er is. En vooral heel veel spelplezier hebben…..

Daarnaast werk ik ook op kantoor als coördinator. Vanuit deze functie zie ik veel lessen en kan ik steeds weer mooie en leuke projecten verzinnen. Zoals eerder de kerst-/dinervoorstelling in de Stadsschouwburg. Of zoals in een aantal zomers voor de 4e keer het Zomerkamp in Gendringen.

Het is heerlijk om vanuit kantoor alles te regelen, te organiseren en ervoor te zorgen dat iedereen: docenten, ouders en leerlingen, gelukkig is!