Vacature: speldocent

Wij zoeken theaterdocenten die in seizoen 2019-2020 aan de school verbonden willen zijn met:
· Engelstalige theaterlessen onder schooltijd
· Theaterlessen binnen het primair en/of voorgezet onderwijs
· Theaterlessen na schooltijd op één van onze leslocaties

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool stelt jongeren in de gelegenheid kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van toneel en theater op professionele wijze en in de breedste zin van het woord. Aan de hand van een meerjarig leerplan wordt het vakmanschap met betrekking tot toneel en theater getraind en het kunstenaarschap ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van het ‘vakmanschap’ krijgt men lessen in beweging, stem- en zangtechniek, spel en scènestudie. Voor de ontwikkeling van kunstenaarschap zijn naast vakkennis, een brede algemene kennis en training van de creativiteit vereist. Naast de theaterlessen -die worden gegeven ná schooltijd- verzorgt de AJTS lessen op scholen en instellingen ónder schooltijd.

Functietaken
· Geven van representatieve spellessen volgens het leerplan van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool zorgdragen voor aansluiting van deze lessen bij de doelgroep zorgdragen voor eventuele openbare lessen en presentaties
· Verrichten van alle overige werkzaamheden die tot een normale uitoefening van de docentenfunctie behoren. (O.A. bijwonen van docentenbijeenkomsten, communicatie naar AJTS, zorgdragen voor openbare lessen en eventuele presentaties)

Wij vragen docenten met:
· Diploma HBO Theaterschool in de opleidingen docent drama / theatermaker
· Affiniteit met kinderen en jongeren tussen 8 – 18 jaar
· Ervaring in het geven van theaterles in een schoolsituatie binnen het PO en VO

Honorarium op basis van vaste afspraken binnen de AJTS. Sollicitatiebrieven met motivatie en voorzien van CV worden in behandeling genomen. Stuur dit vóór woensdag 4 september naar Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl.