Theatervoorstelling maken voor groep 5/6, groep 7/8

Speelweken

Tijdens de 8-weekse Speelweken duik je samen met een van onze docenten in een theatermaakproces. Samen ga je op onderzoek welke verhaal jullie willen vertellen, ga je personages en scenes bedenken. En aan het einde van deze 8 weken laten jullie zien wat jullie hebben gemaakt aan je familie en vrienden. Dit is voor iedereen leuk om aan mee te doen. Ook voor diegene die geen of weinig theaterervaring hebben zijn van harte welkom.

Tijd van de slechteriken! Voor kinderen uit groep 5/6 (€110)

MUHAHAH! Heb jij er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om een slechterik te zijn? Een boef? Of misschien een heks? Wat zou een slechterik doen in zijn dagelijks leven? In de verhalen staat vaak één ding centraal; die egoïstische superhelden die hun spotlight niet willen delen. Deze keer gaan we het anders doen. We gaan het verhaal van de slechteriken vertellen. Gemeen lachen, streken uit halen, gemene plannetjes bedenken en ontsnappen. Samen kunnen de slechteriken een keer winnen van de helden!

Het mysterie van het schoolreisjeVoor kinderen uit groep 7/8 (€135) 

De dagen voor het schoolreisje waren eigenlijk heel normaal. De kinderen waren enthousiast en had al dagen vol spanning op dit moment gewacht. De sfeer veranderde toen de schoolreis begon en er wat eigenaardige en mysterieuze dingen gebeurde. De reis beloofde een stuk spannender te worden dan de kinderen van tevoren hadden kunnen bedenken!

Deze 8 weken staan in het teken van spanningsopbouw. Samen met de docent gaan jullie spannende scenes maken die het publiek op het puntje van de stoel laten zitten. Wat is een mysterie? Hoe vertel je een spannend verhaal? En wat is er voor nodig om de spanning vast te houden in een scene?