Theaterlessen in het primair onderwijs

Kijk, ik speel! – groep 1 t/m 8

theaterles basisonderwijser 2013De AJTS biedt theaterlessen aan leerlingen in het Primair Onderwijs. Spelplezier staat voorop. Theaterlessen bevorderen de sociale vaardigheden en de sfeer in de groepen. Bij de jongste leerlingen wordt de fantasie geprikkeld en omgezet in beweging, naarmate de kinderen ouder zijn maken zij kennis met eenvoudige theatertechnieken.

Door theater leren de kinderen samenwerken, zichzelf presenteren voor een publiek en zelfstandig boeiende scenes maken en spelen. Het lesplan is afgestemd op de leeftijd (geestelijke ontwikkeling) van de leerlingen. De docenten hebben een diploma van de Hoge School voor de Kunsten en geven ook les aan de AJTS.

De AJTS is betrokken bij de ontwikkeling van het raamleerplan theater voor het Basispakket Cultuureducatie in samenwerking met MOCCA en biedt buiten het geven van theaterlessen ook ondersteuning aan scholen bij het ontwikkelen van leerplannen met lange leerlijnen op basis van het raamleerplan Basispakket Cultuureducatie. Het leerplan lange leerlijnen theater wordt tevens afgestemd op de visie en werkwijze van uw school en de leerlingen populatie.

Benodigdheden: muziekinstallatie. Een lege en rustige ruimte (bijvoorbeeld gymzaal, lege kantine, uitgeruimd groot leslokaal). Minimaal 9 maximaal 30 kinderen. Kosten € 60 per uur 

Bestellen en/of meer informatie via Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl