Kinderboekenweek 2019 – interactieve voorstelling gr 1 t/m 4

Op avontuur! 

Een interactieve jeugdtheatervoorstelling over een kind dat wegloopt van huis om te kunnen reizen.

Voorstelling boeken via Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl>>

Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats en het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’. De Amsterdamse Jeugdtheaterschool (AJTS) organiseert een aantal interactieve jeugdvoorstellingen en geacteerde workshops rondom dit thema. We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in het onderstaande aanbod.

Groep 1 t/m 4: De ouders van Robin zijn echte avonturiers. Ze zijn altijd op reis en daarom woont Robin bij tante Petrunia. Helaas is tante Petrunia niet zo avontuurlijk als de ouders van Robin. Sterker nog, ze is hartstikke ouderwets, streng en soms zelfs een beetje onaardig. Robin droomt ervan om met haar ouders mee op reis te gaan en de avonturen te beleven die ze in hun brieven beschrijven, maar volgens haar tante is ze daar nog véél te jong voor en wie weet wat er wel niet allemaal kan gebeuren als je naar het onbekende reist. Maar Robin kan en wil niet meer wachten. In het holst van de nacht pakt ze haar koffer en vertrekt. Haar ouders achterna, op avontuur!

Tante Petrunia is woest als ze de volgende dag een leeg bed ontdekt. Briesend gaat ze op zoek naar haar nichtje. Zo stormt tante Petrunia de klas van de kinderen binnen met de vraag of ze Robin gezien hebben…

Deze  geacteerde workshop wordt gespeeld door twee acteurs (én theaterdocenten) van De Amsterdamse Jeugdtheaterschool. De kinderen worden onverwachts overvallen door de acteurs in de klas en kijken aanvankelijk naar de voorstelling in het klaslokaal. Al gauw worden ze op actieve wijze meegenomen en betrokken in het stuk. Ze worden uitgedaagd mee te denkente fantaseren, filosoferen en natuurlijk zelf ook mee te spelen.

Publiek: maximaal 1 klas per keer
Kosten: € 185 per voorstelling (u kunt betalen met vouchergelden van schooljaar 18-19 of 19-20)
Duur: ongeveer 50 minuten
Doelgroep: groep 1 t/m 4
Wanneer: 1 t/m 18 oktober
Ruimte: leeg speellokaal met bankjes aan de zijkanten (geen klaslokaal)
Verloop: de voorstelling begint in het klaslokaal. Al spelende worden de leerlingen meegenomen naar het speellokaal waar het interactieve gedeelte plaatsvindt (de workshop). Na afloop nemen de acteurs de leerlingen weer mee terug naar het eigen lokaal en sluiten daar de voorstelling af.

Kijk ook naar onze KINDERBOEKENWEEK WORKSHOP voor gr 5 t/m 8>>


reacties op eerdere kinderboekenweekvoorstellingen van ons:

‘Wij hebben allen hebben ontzettend genoten van de voorstelling. Deze was net als vorig jaar super leuk en het is zo heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van het mogen deelnemen aan het verhaal.’ (De Odyssee)

‘Vooral de manier waarop het ging is erg goed bevallen. Gestroomlijnd en een leuke voorstelling. Volgend jaar weer?’ (De Kinkerbuurtschool)

‘Hartelijk bedankt voor de geweldige interactieve theatervoorstelling!! De kinderen en leerkrachten hebben ervan genoten!!’ (Osb de Springstok)

‘De leerlingen en ik hebben erg genoten van de voorstelling. Ook de andere groep 5 vond de voorstelling superleuk.’ (De IJsbreker)

‘Het waren 16 kinderen en het was echt ontzettend leuk! Alle kinderen vonden het erg leuk.’  (The British School of Amsterdam)

Zowel de kinderen als wij, de leerkrachten, hebben erg genoten! Veel succes met de rest van jullie voorstellingen en wellicht tot ziens! (De Willemsparkschool)

‘Het was geweldig! De voorstelling was heel erg leuk!’ (De Witte Olifant)

‘Kees en Mo wilden nu écht eens een eng monster….dat hoefden ze aan onze kleuters vanochtend maar één keer te vragen! Met andere woorden; de theatervoorstelling ‘Ik wil een monster’ was een groot succes met veel interactie en een feest van taal!
Bedankt De Amsterdamse Jeugdtheaterschool!’ (De Merkelbachschool)