Orkater- Methode (in samenwerking met Orkater!)

Speelweken

Tijdens de 8-weekse Speelweken duik je samen met één van onze docenten in een theatermaakproces. Samen ga je op onderzoek welke verhaal jullie willen vertellen en ga je personages en scenes bedenken. We hebben verschillende thema’s/disciplines. o.a. Film acteren, Komedie, Schrijven en Theater maken. Dit is voor iedereen leuk om aan mee te doen. Ook voor diegene die geen of weinig theaterervaring hebben zijn van harte welkom. Dus zin om nog even door te spelen? Meld je dan snel aan!

De Orkater-Methode  (€140 – 6 weken elke donderdag 17.00 uur – 20.00 uur)
Voor leerlingen van 15 jaar en ouder. Start 25 mei.

Je gaat samen met theaterdocent Robin Tinkhof een eigen versie maken van de muziektheatervoorstelling Wildfire van Orkater. Deze voorstelling is deze zomer te zien in het Amsterdamse Bostheater. Jullie repeteren tegelijk met de echte voorstelling in de repetitieruimtes bij Orkater en krijgen de regisseur en spelers op bezoek in de les. Samen met de groep duik je helemaal in het materiaal en maak je een eigen mini-voorstelling. Je repeteert in de grote studio bij Orkater en mag zelfs even spieken op de kostuum-zolder. De laatste les (29 juni) spelen jullie de scènes in het Amsterdamse Bostheater. Daarna gaan jullie samen picknicken en naar de voorstelling Wildfire kijken in het Amsterdamse Bos. Let op: je hoeft niet muzikaal te zijn om mee te doen.

Over Wildfire: Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie. Een muzikaal en visueel zomeravondspektakel geïnspireerd op Maurice Sendaks iconische prentenboek Where the wild things are.

Benni voelt zich alleen. Ze mist haar vader en maakt zich zorgen om de wereld. Er is ruzie, de zon zal uit elkaar spatten en ondertussen raast alles en iedereen maar door. Die druk is ondragelijk groot. Ze neemt haar toevlucht tot een wereld waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Een vrijplaats van de grote gevoelens. Daar waar de wildernis is.