Opleidingsklas Niveau 2

Als je opleidingsklas niveau 1 met goed gevolg hebt afgerond kan je door naar niveau 2. In deze klas word je getraind in het aanscherpen van je improvisatietechniek en ontdek je hoe scènes opgebouwd worden.
In deze opleidingsklas krijg je speltraining en scènestudie. In de speltraining leer je hoe je zintuigen in kunt zetten tijdens het spelen, hoe je werkt aan subtekst (dat is het geen je speelt onder de tekst). Bij scènestudie leer je hoe een acteur de scène analyseert om hem te kunnen spelen. De tekst vertelt een verhaaltje en geeft informatie over het personage, daaronder komt de ondertekst of subtekst en daar gaat het om bij acteren. Om te kunnen werken aan een scène is het noodzakelijk dat je de scène(s) uit je hoofd kent. Ook leer je hoe je een scène spannend kunt maken.

Vakken: Spel, beweging, filosofie, scène studie
Lesduur: 24 weken van 3 uur per week, inclusief 1 eindpresentatie en 1 openbare les, waarvan 18 weken 2 uur spelles en 5 weken een specialisatieblok tekstanalyse, 17 weken 1 uur bewegingsles en 3 weken 1 uur filosofie.

Aan het einde van het seizoen wordt gekeken of je door kan gaan naar opleidingsklas niveau 3. Hierbij wordt gelet op je aanwezigheid, inzet, motivatie en ontwikkeling.