Dependance Oost – woensdag

dependances-oostOp onze dependance locatie in Oost, Madurastraat 90 (Gebouw van Nowhere) bieden wij 2 theatercursussen van 12 lessen aan op woensdagmiddag. Aan het eind van de cursus mogen ouders een kijkje nemen in de les.

Basisklas 5/6

Voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs in de leeftijd van 8 – 10 jaar. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1 uur per week, incl. 1 openbare les. In de basisklas 5/6 leer je het verschil tussen spelen en toneelspelen. We werken veel vanuit beweging. Voor toneelspelen is het belangrijk dat je je fantasie en verbeeldingskracht gebruikt.

Basisklas 6/7

Deze klas wordt ingericht met doorstroomleerlingen uit groep 6 en nieuwe leerlingen uit groep 7. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1 uur per week, incl. 1 openbare les.

Basisklas 7/8

Voor leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs in de leeftijd van 10 – 12 jaar. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1,25 uur per week, incl. 1 openbare les. In basisklas 7/8 leer je dat toneelspelen heel erg te maken heeft met reageren op je tegenspeler. Je leert nu improviseren en ontdekt hoe je je toneelspel het best op het publiek overbrengt.

Elementair 12+

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs tussen 12 en 17 jaar. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1,5 uur per week, inclusief de openbare les. Aan het eind van de cursus van september tot december heb je een openbare les. Aan het einde van de cursus van januari-april presenteer je in een theater, samen met klassen van de hoofdlocatie.

* de lessen zullen doorgang vinden bij minimaal 9 leerlingen

Wat is het verschil tussen de hoofdlocatie en dependances?

De AJTS maakt verschil tussen de de theaterlessen op de hoofdlocatie en in de dependances. De lessen op de hoofdlocatie zijn 24 weken, duren langer en zijn inhoudelijk verdiepender. Daar krijgen leerlingen ouder dan 12 jaar ook beweging, filosofie, mime, scenes studie en ruimtelijke theatervormegving. Om jongeren kennis te laten maken met theater en de (financiële) drempel zo laag mogelijk te houden, zijn de lessen op een dependance 12 weken, korter van duur, krijgen zij enkel spelles en zijn de lessen meer gericht gericht op kennismaking met theater. We houden 2 rondes van 12 weken per jaar waar je na de eerste 12 weken door kunt stromen naar de volgende.