Dependance De Pijp – donderdag

mla van ostadeOp de locatie aan de Van Ostadestraat 103 (Montessori Lyceum MAVO) biedt de amsterdamse jeugdteJAterschool theatercursussen van 12 lessen aan op donderdagmiddag.  Aan het eind van de cursus mogen ouders een kijkje nemen in de les.

Inschrijven >>
Meer weten over het lesgeld>>
Waar is deze locatie? >>
Rooster dependances >>

Basisklas 5/6

Voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs in de leeftijd van 8 – 10 jaar. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1 uur per week, incl. 1 openbare les. In de basisklas 5/6 leer je het verschil tussen spelen en toneelspelen. We werken veel vanuit beweging. Voor toneelspelen is het belangrijk dat je je fantasie en verbeeldingskracht gebruikt.

Basisklas 6/7

Deze klas wordt ingericht met doorstroomleerlingen uit groep 6 en nieuwe leerlingen uit groep 7. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1 uur per week, incl. 1 openbare les.

Basisklas 7/8

Voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs in de leeftijd van 10-11 jaar. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1,25 uur per week, incl. 1 openbare les. In basisklas 7/8 leer je dat toneelspelen heel erg te maken heeft met reageren op je tegenspeler. Je leert improviseren en ontdekt hoe je je toneelspel het best op het publiek overbrengt.

Elementair 12+

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs tussen 12-14 jaar (1e en 2e klas). Wordt 2x per seizoen aangeboden; leerlingen uit de eerste ronde kunnen doorstromen naar de tweede ronde. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1,5 uur per week, inclusief de (laatste) openbare les waar familie kan komen kijken.

Elementair 15+

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs tussen 15-19 jaar (3e, 4e, 5e, 6e klas). Wordt 2x per seizoen aangeboden; leerlingen uit de eerste ronde kunnen doorstromen naar de tweede ronde. De cursus bestaat uit 12 weken spelles van 1,5 uur per week, inclusief de openbare les in december waar familie kan komen kijken. Aan het eind van het seizoen presenteert de jan-april groep in een theater, samen met klassen van de hoofdlocatie.

* de lessen zullen doorgang vinden bij minimaal 9 leerlingen