Showroom en theatersportwedstrijd

_l4z1092De SHOWROOM wordt gehouden op 19 november 2016 en is een feestavond van de AJTS waar een competitie plaatsvindt tussen klassen. De competitie wordt beoordeeld door een jury. Je mag in je eentje of met andere leerlingen van jouw groep een stukje, een scène, een act, een stuk dans/beweging, enz. laten zien in het theater van het MLA op de Hoofdlocatie van de Pieter de Hoochstraat 59.

Tijdens het tweede juryberaad vindt in de zaal de THEATERSPORTWEDSTRIJD plaats. Hier kun je aan deelnemen! Meld je aan voor de auditie in oktober en de trainingen in november en de theatersportwedstrijd zelf tijdens de SHOWROOM.
Meer informatie over de theatersportwedstrijd >>

Selectieweekend: 7, 8, en 9 oktober

Hoe kun je mee doen aan de SHOWROOM: In dit weekend besteedt jouw speldocent aandacht aan het maken van een korte scène. Er wordt gewerkt in groepjes van 2 tot 5 leerlingen, of alleen. De volgende klassen doen hier aan mee: B.7.8.1/ B7.8.2/ B.8.1/ Oost VO/ Pijp VO/ O2.1/ O2.2/ O2/3  / O2.4/ O2.5/ 17+ Toneelmakerij.

Jij mag alleen of in samengestelde teams (later buiten de lessen om) een scène voorbereiden. De beste scène wordt gekozen in samenspraak met de hele klas. Deze scène gaat de groep vertegenwoordigen op de avond van de showroom. De winnaars hebben dan nog enkele weken om zelfstandig aan de scène door te werken. Zij laten de wekelijkse vorderingen in de klas zien. Het stukje moet een titel hebben. De bovenstaande groepen kiezen een thema. Leerlingen maken in kleine groepjes zelfstandig scènes. Een scène mag maximaal 4 minuten duren, korter mag dus ook! Jouw docent begeleidt het proces, maar is géén regisseur. Playbacken mag niet. Ook mag je geen open vuur in het theater gebruiken (dan krijgen we last met de brandweer).

Wie zit er in de jury?

Natalie Heevel: docent AJTS_l4z1462
Martha Mojet: Martha Mojet kindercasting
Rosa Gooij: leerling AJTS
Nienke de la Rive Box: actrice in De Buitendienst en presenteert Klokhuis
Vivian Lampe: oud-directeur, beschermvrouwe AJTS en voorzitter jury

Zij beoordelen samen de scènes. Criteria waarop de jury de scènes beoordeelt zijn o.a.:

Criteria voor de showroom-stukjes:

  • Het begin- en het eindbeeld van het stukje moet duidelijk zijn en in een freeze (van 6 seconden) plaatsvinden.
  • Het gebruik van de ruimte op het toneel (wordt de hele vloer gebruikt of niet en is dat functioneel voor de scène?).
  • De inhoud van het stukje. Is het stukje goed te volgen?
  • Het concept en de vormgeving van de scène.
  • Zijn de teksten goed verstaanbaar?

De prijzen:

Er worden 3 prijzen uitgereikt. Deze drie prijswinnaars mogen op de kerst_l4z1784-kopiepresentatie in december hun stukje nog een keer laten zien in het theater. De prijs van het winnende groepje valt ten deel aan de gehele klas! Het is dus belangrijk dat iedereen komt om deelnemers aan de showroom uit de eigen groep aan te moedigen!

Goed om te weten voor de spelers:

Je mag muziek gebruiken, deze moet dan wel gebrand zijn op een CD of in een playlist van een iPod/iPad staan. GEEN MUZIEK VANAF YOUTUBE! Filmpjes kunnen niet vertoond worden. Mocht je andere speciale wensen hebben dan moet je die voorleggen aan Vera van de Meeberg: vera@ajts.nl