SHOWROOM en theatersportwedstrijd

24 november 2018

De SHOWROOM is hét schoolfeest van de AJTS waar een theatercompetitie plaatsvindt tussen de klassen. Deze wordt beoordeeld door een jury! De Showroom vindt plaats om 19.30 uur, in de theaterzaal van het MLA in de Pieter de Hoochstraat 59.

Tijdens het juryberaad vindt in de zaal de THEATERSPORTWEDSTRIJD plaats. Hier kun je aan deelnemen! Meld je aan voor de auditie in oktober en de trainingen in november. Meer over de theatersportwedstrijd >

1. Hoe kun je mee doen? 

In het weekend van 9 november besteedt jouw speldocent aandacht aan het maken van een korte scène. Er wordt gewerkt in groepjes van 2 tot 5 leerlingen, of alleen. De volgende klassen doen hier aan mee: O2 klassen (2x), O2/3, O3 klassen (2x) Pijp VO (1x) Oost 12+ (1x) en B.7/8 klassen (3x).

De beste scène wordt gekozen in samenspraak met de hele klas. Deze scène gaat de groep vertegenwoordigen op de SHOWROOM. De winnaars hebben dan nog enkele weken om zelfstandig aan de scène door te werken. Zij laten de wekelijkse vorderingen in de klas zien. De docent begeleidt het proces, maar is géén regisseur. Het stukje moet een titel hebben. Een scène mag maximaal 4 minuten duren, korter mag dus ook! Er is een begin, een midden en een eind en ieder stukje begint eindigd met een freeze (Playbacken mag niet, net als het gebruik van open vuur of water).

2. Wie zit er in de jury?

Vivian Lampe: oud-directeur, beschermvrouwe AJTS en voorzitter jury
Martha Mojet: directeur Martha Mojet kindercasting
Sebastian Mrkvicka: Acteur en oud-leerling
Poppea Prenen: Leerling van de AJTS

Zij beoordelen samen de scènes. Criteria waarop de jury de scènes beoordeelt zijn o.a.:

  • Het begin- en het eindbeeld van het stukje moet duidelijk zijn en in een freeze (van 6 seconden) plaatsvinden.
  • Het gebruik van de ruimte op het toneel (wordt de hele vloer gebruikt of niet en is dat functioneel voor de scène?).
  • De inhoud van het stukje. Is het stukje goed te volgen?
  • Het concept en de vormgeving van de scène.
  • Zijn de teksten goed verstaanbaar?

3. Wat kun je winnen?
Er worden 3 prijzen uitgereikt, de nummer 1 winnaars worden vereeuwigd op de bokaal van de Showroom. En je hebt natuurlijk de eeuwige roem! De prijs van het winnende groepje valt ten deel aan de gehele klas! Het is dus belangrijk dat iedereen komt om deelnemers aan de showroom uit de eigen groep aan te moedigen! Je mag muziek gebruiken, deze moet dan wel gebrand zijn op een CD of in een playlist van een iPod/iPad staan. GEEN MUZIEK VANAF YOUTUBE of aangeleverd op een telefoon! Filmpjes kunnen niet vertoond worden. Mocht je andere speciale wensen hebben dan moet je die voorleggen aan Vera van de Meeberg: vera@ajts.nl