SHOWROOM en theatersportwedstrijd

25 november 2017 – 19.30 uur – Pieter de Hoochstraat 59

De SHOWROOM is hét schoolfeest van de AJTS waar een theatercompetitie plaatsvindt tussen klassen. De competitie wordt beoordeeld door een jury. Je mag in je eentje of met andere leerlingen van jouw groep een stukje, een scène, een act, een stuk dans/beweging, enz. laten. De Showroom vindt plaats in de theaterzaal van het MLA in de Pieter de Hoochstraat 59.

Tijdens het tweede juryberaad vindt in de zaal de THEATERSPORTWEDSTRIJD plaats. Hier kun je aan deelnemen! Meld je aan voor de auditie in oktober en de trainingen in november en de theatersportwedstrijd zelf tijdens de SHOWROOM.
Meer informatie over de theatersportwedstrijd >>

Hoe kun je mee doen? 

_l4z1092Is de les die valt tussen 8 t/m 12 november besteedt jouw speldocent aandacht aan het maken van een korte scène. Er wordt gewerkt in groepjes van 2 tot 5 leerlingen, of alleen. De volgende klassen doen hier aan mee: O2 klassen (2x), O2/3, O3 klassen (2x) Pijp VO (1x) Oost 12+ (1x) en B.7/8 klassen (3x).

De beste scène wordt gekozen in samenspraak met de hele klas. Deze scène gaat de groep vertegenwoordigen op de SHOWROOM. De winnaars hebben dan nog enkele weken om zelfstandig aan de scène door te werken. Zij laten de wekelijkse vorderingen in de klas zien. De docent begeleidt het proces, maar is géén regisseur. 

Het stukje moet een titel hebben.
De bovenstaande groepen kiezen een thema.
Een scène mag maximaal 4 minuten duren, korter mag dus ook!<
Er is een begin, een midden en een eind en ieder stukje begint eindigd met een freeze
Playbacken mag niet, net als het gebruik van open vuur of water.

Wie zit er in de jury?

_l4z1462Natalie Heevel: Theaterdocent AJTS
Willem Voogd: Oud-leerling AJTS en acteur (o.a. Mees Kees)
Martha Mojet: Martha Mojet kindercasting
Vivian Lampe: oud-directeur, beschermvrouwe AJTS en voorzitter jury

Zij beoordelen samen de scènes. Criteria waarop de jury de scènes beoordeelt zijn o.a.:

  • Het begin- en het eindbeeld van het stukje moet duidelijk zijn en in een freeze (van 6 seconden) plaatsvinden.
  • Het gebruik van de ruimte op het toneel (wordt de hele vloer gebruikt of niet en is dat functioneel voor de scène?).
  • De inhoud van het stukje. Is het stukje goed te volgen?
  • Het concept en de vormgeving van de scène.
  • Zijn de teksten goed verstaanbaar?

Wat kun je winnen?
_l4z1784-kopieEr worden 3 prijzen uitgereikt. Deze drie prijswinnaars mogen op de kerstpresentatie in december hun stukje nog een keer laten zien in het theater. De prijs van het winnende groepje valt ten deel aan de gehele klas! Het is dus belangrijk dat iedereen komt om deelnemers aan de showroom uit de eigen groep aan te moedigen!

Goed om te weten voor de spelers…

Je mag muziek gebruiken, deze moet dan wel gebrand zijn op een CD of in een playlist van een iPod/iPad staan. GEEN MUZIEK VANAF YOUTUBE of aangeleverd op een telefoon! Filmpjes kunnen niet vertoond worden. Mocht je andere speciale wensen hebben dan moet je die voorleggen aan Vera van de Meeberg: vera@ajts.nl