Kinderboekenweek 2019 – workshop gr 5 t/m 8

DE REISKOFFER

Een spannende, theatrale workshop voor groep 5 t/m 8 over een koffer die de wereld is rondgegaan.

Voorstelling boeken via Nina Lahocsinszky: nina@ajts.nl

Groep 5 t/m 8: Twee beveiligers komen plots de klas binnen. Ze hebben op de gang een reiskoffer gevonden en zijn dringend op zoek naar de eigenaar. Zit die toevallig in de klas? De eigenaar blijft onbekend dus er zit maar 1 ding op: de reiskoffer openmaken. Samen met de klas openen ze de koffer. Ze vinden foto’s van oude auto’s, vliegtickets, een paspoort, geld, een liefdesbrief, een plaksnor en hotelkaartjes. Ze vinden de inhoud maar geheimzinnig. Van wie is de koffer en waar is deze persoon allemaal geweest?

In de speelzaal zullen de kinderen samen met de beveiligers verder proberen het mysterie te ontrafelen. Aan de hand van de spullen in de koffer gaan de leerlingen hun eigen verhaal verzinnen. Wie is deze persoon, waar is hij allemaal geweest, hoe verplaatst hij zich en vooral….. waar is hij nu?

Deze  geacteerde workshop wordt gespeeld door twee acteurs (én theaterdocenten) van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. De kinderen worden onverwachts overvallen door de acteurs in de klas en kijken aanvankelijk naar de voorstelling in het klaslokaal. Al gauw worden ze op actieve wijze meegenomen en betrokken in het stuk. Ze worden uitgedaagd mee te denkente fantaseren, filosoferen en natuurlijk zelf ook mee te spelen.

Publiek: maximaal 1 klas per keer
Kosten: € 165 per workshop (u kunt betalen met vouchergelden van schooljaar 18-19 of 19-20)
Duur: ongeveer 50 minuten
Doelgroep: groep 5 t/m 8
Wanneer: 1 t/m 18 oktober
Ruimte: leeg speellokaal met bankjes aan de zijkanten (geen klaslokaal)
Verloop: de voorstelling begint in het klaslokaal. Al spelende worden de leerlingen meegenomen naar het speellokaal waar het interactieve gedeelte plaatsvindt (de workshop). Na afloop nemen de acteurs de leerlingen weer mee terug naar het eigen lokaal en sluiten daar de voorstelling af.

Kijk ook bij onze KINDERBOEKENWEEKVOORSTELLING voor gr 1 t/m 4>>