Judith Sleddens – Beweging en spel

Mijn naam is Judith Sleddens, actrice, theatermaker en theaterdocent. Toen ik 6 jaar was zei ik tegen mijn moeder: “Mam, ik wil op klassiek ballet, niet omdat ik het leuk vind maar omdat ik het later nodig heb.” Ik wist altijd al dat ik wilde spelen, en nam dat toen blijkbaar al heel serieus. Spelen heb ik altijd fantastisch gevonden!

In 2011 studeerde ik af aan de acteursopleiding in Utrecht. Tijdens de opleiding kwam ik in aanraking met de Viewpoints en Suzuki training en ben toen naar de SITI Company in New York gegaan om deze trainingen te volgen. Nog steeds train ik met regelmaat en geef inmiddels ook zelf workshops in deze technieken.

In de afgelopen jaren speelde ik in binnen- en buitenland voor jong en oud. Zo speelde ik o.a. in de voorstelling Lampenmakers bij Het Zuidelijk Toneel en in mijn eigen jeugdvoorstelling In de verte. Naast het spelen groeide er een behoefte nog verder te studeren, meer te leren over theatermaken en mijn liefde voor het vak over te dragen aan anderen. In juni 2018 rondde ik de opleiding Theaterdocent Verkort af aan de Academie voor Theater en Dans.

Momenteel geef ik les bij o.a. Lucia Marthas Institute for Performing Arts, ITA (educatie) en Codarts. Bij de AJTS geef ik spel en beweging.