Jaïr Stranders – spel en filosofie

Hallo, ik ben Jaïr Stranders en ga een paar filosofielessen aan jullie geven. Misschien denk je nu ‘filosofie op de jeugdteJAterschool?’, maar het is een stuk vanzelfsprekender dan je misschien denkt.Ikzelf ben theatermaker en theaterdocent en toen ik op de theaterschool studeerde was één van de belangrijkste aspecten van het theatermaken wat je met hetgeen je maakt wilt zeggen, wilt vertellen. Nou, hier kan je uren over praten en discussiëren en dat is dan ook wat in de lessen filosofie onder andere zal gebeuren.
Dit is ook de reden waarom ik na de theaterschool filosofie ben gaan studeren; ik wilde meer inzicht krijgen in de wereld, in de mensen en hier vervolgens duidelijker over kunnen praten met de mensen met wie ik theater maak. Het is daarom ook leuk en goed om op de jeugdteJAterschool hiermee kennis te maken. En ikzelf vind eigenlijk niks leukers dan met jonge geïnspireerde mensen dit te doen.