Isis Hazewindus – Filosofie

Hi! Ik ben Isis Hazewindus, en ik heb in 2018 voor het eerst filosofie gegeven op de AJTS. Ik heb filosofie gestudeerd en ben daarna filosofiedocent geworden. Ik heb, behalve dat ik vroeger zelf wel wat aan toneel heb gedaan, niet specifiek een theaterachtergrond, maar als filosoof weet ik gelukkig van alles wel een beetje! Bovendien is het niet moeilijk om te zien dat filosofie en theater best wat met elkaar te maken hebben; als filosoof kunnen we ons bijvoorbeeld afvragen of en hoe andere mensen begrijpen wat we bedoelen als we met ze praten, en dat is bij theater natuurlijk ook zo. Je wil een boodschap overbrengen, en kunnen nadenken over hoe je dat het beste kunt gaan doen is behalve heel handig ook super leuk!

Los daarvan vind ik het ook gewoon ontzettend leuk om samen met jongeren na te denken over de wereld en hen te laten zien dat filosofie helemaal niet stoffig en saai is, maar overal om je heen 🙂