Home – spelplezier

SPELPLEZIER STAAT VOOROP!
Actie, nieuwsgierigheid en ontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten binnen onze werkwijze. Acteren ja, maar hoe? Dat zou je zeker wel willen weten! Mooi zo, want nieuwsgierigheid is belangrijk bij de ontwikkeling van vakmanschap en kunstenaarschap. Nieuwsgierigheid naar verschillende manieren waarop je kunt spelen en theater maken, maar ook nieuwsgierigheid naar jezelf, naar de ander, naar je omgeving.

 

 

 

Je snapt het al: als je actie en nieuwsgierigheid samenvoegt leidt dat vanzelf tot het doen van nieuwe dingen, tot onderzoek. Jouw theatrale onderzoek én persoonlijke onderzoek bepalen jouw ontwikkeling in toneelspelen en theater maken. Die nieuwsgierigheid prikkelen wij door je kennis te laten maken met verschillende theatervakken en theaterdisciplines. In de loop van de tijd zul je merken dat je veel meer kunt op het gebied van spelen, dat er altijd nog een hoop te leren is en dat je steeds meer wilt. Geen wonder, je bent je aan het ontwikkelen!

In ons meerjarig lesaanbod stellen wij kinderen en jongeren in de gelegenheid kennis en vaardigheden te verwerven op het gebied van toneel en theater én bieden wij hen de ruimte op persoonlijke wijze zelfstandig, maar ook in samenwerking met anderen, ideeën te ontwikkelen en theatraal uit te werken. Voor diegenen die van theater hun vak willen maken organiseren wij in samenwerking met de professionele vakopleidingen de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen voor jongeren van 16 – 22 jaar.

Onze jeugdtheaterschool is gevestigd in Amsterdam, het artistieke hart van Nederland waar op het gebied van de kunsten veel gebeurt.