De Speelweken in mei en juni

Kom verder spelen bij De Amsterdamse Jeugdtheaterschool!

In mei en juni staat de AJTS in het teken van theater maken. In 5 lessen maak je samen met je groep en een AJTS-theatermaker een (mini) voorstelling. Elke groep werkt vanuit een eigen script en maakt zo in 5 weken tijd een geheel eigen performance. Je leert de tekst uit je hoofd, denkt na over kostuums en decor, wordt je zenuwen de baas en dan is het showtime. De 6e keer mogen je ouders en vrienden komen kijken.
We hebben verschillende locaties en tijdstippen (zie onderaan de pagina).

Kom je ook theatermaken? 👉 Schrijf je nu in! 

Nieuw: Stage-Fight-Club
Altijd al in je eigen favoriete actiescène willen spelen? Pak nu je kans! In 5 weken tijd word jij de beste stage-fighter. Je maakt samen met je groep een performance waarin je vechten, bewegen en acteren samenbrengt. Je leert hoe je je moves zo perfectioneert dat het net echt lijkt en werkt samen aan een supervette scène. Uiteindelijk is het showtime en laat je met de groep een performance zien waarin alles samenkomt.

Groep 5/6 Erwassus
Die sprookjes van vroeger, die kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Niks geen saaie prinsessen en gemene heksen. Je gaat samen met de groep de boel eens even helemaal door elkaar gooien. Samen maak je een voorstelling over een sprookjeswereld waarin alles mogelijk is en die soms verdacht veel lijkt op de echte wereld.

Groep 7/8 Welkom in mijn leven.
Het leven lijkt soms wel een film. Of lijken films soms verdacht veel op het echte leven? Je maakt samen een performance die van cliché’s aan elkaar hangt. Van actiescène naar romantische ontmoeting en van een gênante situatie naar een slaande ruzie. En dat allemaal met emoties zo groot als kometen waarvan je soms zelf ook niet begrijpt waar ze vandaan komen.  Kortom, welkom in mijn leven!

12+ Ik tekst je later
In 6 weken tijd word jij een master of tekst. Alle ins en outs van een geschreven tekst, elke komma, elke stilte, je weet hoe je ze moet lezen en vooral: hoe je ze moet uitspreken. Samen met je groep duik je in een korte tekst en maakt daar een wervelende performance van. Aan het einde van de cursus laat je zien wat voor een taal-master je bent geworden en zal je iedereen beroeren met jouw optreden.

15+ Filmacteren
Altijd al met je neus voor een camera willen staan? Dit is je kans! In een workshop van 5 weken leer je alle ins en outs van camera acteren. Je gaat met verschillende scènes aan de slag, leert incasseren, schakelen en emoties spelen op beeld. Uiteindelijk neem je ook samen met een klasgenoot 1 filmscène op en na 5 weken is de première waarin je naar jezelf kunt kijken. Mét een bak popcorn natuurlijk. 

De Speelweken

DagLocatieTijdLeeftijd Thema
Woensdag 
Nowhere (Oost)
14.30- 16.00 uur
Groep 5/6
Erwassus
14.30- 16.00 uur
16.15- 17.45 uur
Groep 7/8Welkom in mijn leven
16.30 - 18.00 uur
12-15 jaar
Ik tekst je later
Dinsdag
De Clifford (Westerpark)
15.30- 17.00 uur
Groep 5/6
Erwassus
17.15- 18.45 uur
Groep 7/8
Welkom in mijn leven
Dinsdag
De Vlugt (Nieuw-West)
17.00- 18.30 uur
Groep 7/8
Stage Fightclub
19.00- 20.30 uur
12-15 jaar
Stage Fightclub
Vrijdag 
MLA (Zuid)
16.30- 18.00 uur
15-18 jaar
Filmacteren
Donderdag 
ITA (Centrum)
15.30- 17.00 uur
Groep 7/8
Welkom in mijn leven
17.15- 18.45 uur
12-15 jaar
Ik tekst je later

Kosten: €85,-
De betaling van het lesgeld kan op verschillende manieren een probleem vormen. Er bestaan er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning bij betaling van het lesgeld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@atjs.nl.

Wil je nog meedoen, stuur een mailtje naar info@ajts.nl