Eline Janssen – spel en beweging

Mijn naam is Eline. Dit wordt mijn tweede jaar lesgeven op de AJTS. ik heb er heel veel zin in. Op dit moment ben naast de AJTS werkzaam als theaterdocent bij Toneelgroep Amsterdam, de theatervooropleiding Amsterdam, regisseur bij STA! en ben ik student aan de master kunsteducatie. 

Toen ik vier jaar oud was stond ik voor het eerst op het podium aan de hand van de hoofdrolspeler van de campingmusical. Ik vond het betoverend om een indiaan te spelen, alles was mogelijk. En er was ook een groot publiek die naar mij keken. Tot mijn zeventiende ben ik veel bezig geweest met heel veel plezier maken in het theater en heb het daarna gecombineerd met het leren lesgeven in het theater op de NHL docenttheater opleiding.

In het theater vind ik de mogelijkheid om alle identiteiten te kunnen aannemen met een palet aan emoties. Je kan alles, want er is geen waarheid. Het is een blijvende zoektocht waarbinnen je ontdekkingen doet over jezelf, de ander en het leven. En dit alles samen met je medespelers, want theater doe je nooit alleen.