WinterjeugdteJAterschool 2018 – ITA

Wintervoorstelling in International Theatre Amsterdam (ITA)

Wie droomt er niet van: spelen in de koninklijke foyer, op de grote trappen of op het Gijsbrecht bordes van ITA (voorheen Stadsschouwburg) Zit je in de 3e en hoger? (dus tussen 14 en 20 jaar) en heb je zin om in de kerstvakantie intensief met theater aan de slag te gaan en een korte voorstelling te maken?

In het kort:

In de laatste week van de kerstvakantie maak je, onder leiding van regisseur Leander Breen, een wintervoorstelling op locatie (ergens) in ITA. Elke dag werken we van 10.00 – 16.00 uur. Op 5 en 6 januari spelen we de presentatie 8 keer!

Aanmelden? Voor 20 november!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik snel op de blauwe button, want het aantal plekken is beperkt (12). Er vindt een selectie plaats om deel te kunnen nemen! Je hebt geen ervaring nodig, wel zin om samen te werken en een flinke dosis energie. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 november. Na jouw aanmelding krijg je informatie over een klein filmpje dat je maakt met jouw motivatie. Op basis daarvan vindt er een selectie plaats.

aanmelden

Repeteren:           Zondag 16 december en 2 t/m 5 januari. Voorstellingen op 5 en 6 januari.
Tijd:                       16 december 13.30-16.30, alle andere dagen ongeveer 10:00-16:00 uur. (specifieke tijden volgen nog)
Kosten:                 € 225,00 zonder korting  € 215,00 (onder modaal) / € 195,00 (stadspas). Geen stadspas maar toch ondersteuning nodig met betalen? Neem contact met ons op voor een beurs van ons Vriendenfonds, via info@ajts.nl
Locatie:                 International Theatre Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg), Leidseplein 26, Amsterdam
Inschrijven:          stuur een email naar info@ajts.nl
Deelnemers:        14 t/m 18 jaar (min 3e klas VO) Maximum aantal deelnemers is 12.

Suzanne Klomp – directeur

Toen ik in 2007 begon als speldocent zag ik met hoeveel plezier leerlingen deelnamen aan de lessen. Langzamerhand ben ik meer en meer gaan organiseren en zo heb ik Vivian Lampe mogen opvolgen als directeur. Wat een fantastische kans!

Ik hoop dat nog veel meer kinderen en jongeren de aankomende jaren kunnen genieten van de theaterlessen. Daarom zal ik mijn best doen om zo veel mogelijk te laten weten dat de AJTS er voor alle Amsterdamse kinderen en jongeren is!

Natalie Heevel – spel en filosofie

Sinds 2005 geef ik spelles, bewegingsles en filosofieles op de AJTS. Ik heb vijf producties geregisseerd: Een Midzomernachtsdroom (2008), Ons Decamerone (2011), LARF (2013) Corpusapparaat (2015) en Wonderaars (2016). Foto’s en filmpjes van de voorstellingen kun je vinden op deze website. Naast het regisseren van producties kun je bij mij de Werkplaats Theatermaken volgen. Lees verder

Jelle Zijlstra – spel

Mijn naam is Jelle Zijlstra, en ik heb al mijn hele leven een grote passie voor het theater. Als kind ging ik al zelf naar een jeugdtheaterschool en speelde ik in voorstellingen en na de middelbare school besloot ik te gaan studeren voor theaterdocent en maker.  Lees verder

Jip Vuik – spel

Ik ben zelf als middelbare-scholier in 2005 begonnen op de Ajts en ik kreeg les van Natalie Heevel. Bij haar heb ik ook in de productieklas Een Midzomernachtsdroom gezeten, en later heb ik les gehad van o.a. Joyce Timmerman en Jaïr Stranders.  Lees verder

Lizzy Hennequin – spel

Hallo, mijn naam is Lizzy Hennequin. Mijn interesse in theater begon al op jonge leeftijd. Als kind imiteerde ik altijd alles en iedereen; mijn juf, mijn hond, mijn opa en oma en de meneer naast mij in de bus. Zo ontdekte ik andere emoties en kreeg ik een groter inlevingsvermogen.  Lees verder

Steven Joles – spel

Hallo allemaal!

Mijn naam is Steven en ik ben theaterdocent en acteur. Vorig jaar liep ik stage bij de AJTS en dit jaar ga ik samen met multitalent Jip Vuik les geven aan opleidingsklas 1 & 2 op zondag. We gaan werken aan verschillende toneelteksten en aan fysiek spelen en dat wordt gewoon harstikke leuk! Dat weet ik nu al.
Verder ben ik ook werkzaam als theaterdocent bij DONS, Jeugdtheaterschool TIJ, Muziektheater Aslan en bij Cultura Nederland.
Theater biedt een gigantisch boeiend en spannend laboratorium waar oneindig veel te onderzoeken valt over het (echte en fantasie) leven. Daarom vind ik het zo mooi dat ik mijn vak ervan heb gemaakt en dat ik dat plezier ook kan activeren bij anderen.

Lobke Band – spel

Bevlogenheid, spelkwaliteit en inspiratie zijn drie kernwaarden die ik graag met de spelers in mijn lessen opzoek. Ik ben nieuwsgierig naar de spelers en hun eigenheid en probeer zo veel mogelijk op maat te coachen om zo de individuele spelkwaliteit tot een hoger niveau te tillen.  Lees verder